St. Gallen mağlubiyeti sonrası Avcı'dan istifa tepkilerine cevap

29.08.2024 - 23:21 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 23:39

UEFA Konferans Ligi'nde Trabzonspor, evinde ağırladığı St. Gallen'e penaltı atışları sonucu kaybederek Avrupa'ya veda etti. Maç sonu Abdullah Avcı değerlendirmede bulundu.

St. Gallen mağlubiyeti sonrası Avcı'dan istifa tepkilerine cevap

AJANSSPOR - HABER

UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Trabzonspor ile St. Gallen karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona erdi. Seri penaltı atışlarında Trabzonspor'u 5-4'le geçen St. Gallen, Konferans Ligi'nde gruplara kaldı.

Maç sonu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı değerlendirmelerde bulundu.

"Rakibe oyunu ortak ettik"

Şansızlıktan dert yanan Abdullah Avcı, "İlk yarı baskıları çok iyi yaptığımız zamanlar da vardı, yapamadığımız zamanlar da vardı. Baskı yapıp topu kaptıklarımızda biraz belki coşku, erken bitirme duygusu, top kayıplarımız o anlamda biraz fazlaydı. Rakibe oyunu ortak ettik. Taçtan çıkardığımız bir pozisyonda rakip öne geçti. Ama ikinci yarı ve uzatma bölümü dahil bugün belki her şeyi deneyen bir takım vardı sahada." dedi.

"Futbolun içindeki olan penaltılarla kaybettik"

"Bizim için Konferans Ligi önemliydi" diyen Abdullah Avcı, "Pozisyonlar var, direkten dönen toplar var, final pası var, sonuçlandıramama gibi bir durum var. İki maçın bütününe baktığımızda ilk maçta da bitebilirdi bugün de bitebilirdi. Bu oyun böyle, çok üzgünüz. Oyuncular da üzgün. Bizim için Konferans Ligi önemliydi. Futbolun içindeki olan penaltılarla kaybettik. İki maça bakacak olursak bunu hak etmedik." ifadelerini kullandı.

"Üç gün sonra hemen bir maç var"

Süper Lig'e odaklanacaklarını ifade eden Avcı, "İki maçla sonuçlandırmayla ilgili sıkıntımız vardı. Bugün bu defter kapandı, üzgünüz ve taraftrardan özür diliyoruz. Üç gün sonra hemen bir maç var. Toparlanıp ligdeki maça en iyi şekilde hazırlanıp milli takım arasını doğru değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

"Deneyimli bir teknik direktörüm"

İstifa tezahüratları hakkında da konuşan Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Taraftarın duygusunu anlayabiliyorum. Şimdi sıcak sıcak herkes bu duyguları yoğun yaşadı. Bununla ilgili deneyimli bir teknik direktörüm. Bununla ilgili bir yorum yapmanın çok doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu takım iyi bir takım olacak. Sonuçlandırmayla ilgili sıkıntımız var, yoksa oyun her seferinde daha iyiye gidiyor. Maça başlarken kadroyu bozmadık ve öyle devam ettik. Sonuçta devreden sonra Pedro ve Cihan girdi. Giren oyuncular da doğru tepkiler verdiler. Bu oyun böyle. Ama gerekli sonucu alamadık."

Senin için hazırladığımız haberler