Avcı'da zamanlama hatası

30.09.2019 - 13:12 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 10:14

Şenol Hoca 1 Haziran’da Milli Takım ile tam mesaiye geçerken alternatifler de havada uçuşuyordu. Bunlardan Abdullah Avcı ismi ile anlaşılmadan önce bana göre kesinlikle uymayacak baş isimlerden bir tanesiydi. Hocanın kötü olduğundan değil elbette. Beşiktaş’ta birçok futbolcu yaş sınırındaydı. Köklü bir revizyon gerekiyordu ve Abdullah Avcı’nın sistemi hassas yapıdaydı. Yani istediği isimler nokta atışıyla alınmalıydı. Ama torba transferiyle yani ‘Cebe Hangisi Uyarsa’ mantığıyla bir transfer sezonu geçirileceği de belliydi. Bana göre işte bu yüzden Avcı Beşiktaş’a bu sezon gelmezdi. İhtimali bile kulağa yanlış geliyordu.

Fikret Orman’ın ısrarı, Avcı’nın büyük bir camia olma isteği ile birleşince yanlış gözüken yapı oluştu. Doğru zamanda son derece kuvvetli olabilecek yapı yanlış zamanda kurulunca yani transfere harcayacak para da fazla olamayınca hatalar zinciri baş gösterdi.

Orhan Ak meselesi de tuz biber ekti. Avcı takımın başına geçerken yapılan bir dolu transfer yerine İrfan Can, Mahmut, Visca’ya bu paralar harcansa ve Boyd gibi Lens gibi sıradan isimler yerine yine bir iki nokta atışı yapılsa bence Beşiktaş ilk 3 sıra içerisindeydi şu aşamada. Ama nasılsa zamanla düzelir mantığıyla derme çatma bir yapı oluşturuldu.

Fikret Orman akıllı bir adam. Takımın nereye gittiğini çözdü elbette. Zaten eleştiri oklarının hedefindeyken Trabzon maçı öncesi istifa kararını aldı. İyi işler yaparken yanında olan yönetici takımını bir bir uzaklaştırmasa zaten bu noktalara da hiç gelinmezdi. Transferden gelen paraların hoyratça harcanması, yönetici kıyımı, ve koca bir ego Beşiktaş’ın şu anki durumunu özetlemeye yeter.

Bu saatten sonra benim sezon başı gelmesi gerektiğine inandığım Sergen Yalçın dışında bu takımın ayağa kalkma ihtimali olduğunu artık hiç ummuyorum. Ya Sergen Başa ya Beşiktaş daha çileli günlere gider. Abdullah Avcı kötü olduğundan değil. Kalmayan Takım-Taraftar-Yönetim birlikteliğinin kurulması ve futbolcuların olmayan ruhunun kazandırılması açısından. Bu da kadro kalitesinin bile üstünde unsurlar bir futbol takımında.

Senin için hazırladığımız haberler