Abdullah Avcı Bayram Tatilinde Ya Fenerbahçe Ya Milli Takım

27.06.2023 - 11:16 | Son Güncellenme: 27.06.2023 - 11:21

Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'ndan teklif gelen Abdullah Avcı, karar vermekte zorlanıyor. Tecrübeli hoca "Fenerbahçe mi Milli Takım mı" kararını bayram dönüşü verecek.

Abdullah Avcı Bayram Tatilinde Ya Fenerbahçe Ya Milli Takım

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe ile A Milli Futbol Takımı'nın gündeminde teknik direktör değişimi var. Jorge Jesus'un 1 yıllık sözleşmesinin ardından devam etmeyeceğini açıklamasının ardından sarı lacivertliler yeni bir hoca arayışına girdi. Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de milli takımların teknik direktörlük konusunu seçim sonnrasına ertelemişti. İki koltuk için de en güçlü adaylardan biri Abdullah Avcı!

Jorge Jesus için hukuki hassasiyet

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un mali genel kurulda "Yerli hoca ile çalışacağız" açıklamasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bir isim açıklanmadı. Bunun birinci nedeni Koç'un açıklamasından önce yerli hocalarla henüz resmi bir temasın yapılmamış olmasıydı. İkincisi de Jesus'un kontratının resmen sona ereceği 30 Haziran 2023 tarihinin beklenmesi. Yani hukuki hassasiyet söz konusu.

Abudllah Avcı'da "8" handikabı var

Koç'un hoca tarifinde "Fenerbahçe'yi çok iyi bilen" ifadesi yer alsa da aday listesinin başında Abdullah Avcı yer alıyor. Avcı ismi diğer yandan sosyal medya üzerinden sarı lacivertli taraftarlar arasında olumlu-olumsuz açılardan tartışılıyor. Avcı'nın Trabzonspor ile kazandığı şampiyonluğu 8. şampiyonluk olarak adlandırması sarı lacivertli bazı taraftarların tepkisine neden oluyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Portekizli teknik adama teklif götürdü
Habere Git

Hamit Altıntop ile el sıkıştı ama

Koç yönetimi bugüne kadar Avcı konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Ancak tecrübeli teknik adam ile ön görüşmeler de yapıldı. Ancak Avcı'nın adı Fenerbahçe ile anılmadan önce milli takımla anıldı. Yaklaşık 2 ay önce Avcı ile görüşen TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, prensip anlaşması sağladı. Fakat, TFF seçimleri öncesi teknik adam değişikliğine tepki gelmesi nedeniyle bu operasyon ertelendi. 

Büyükeşi de bayram sonrası karar verecek

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu süreçte "Şimdilik" bir değişim düşünmediklerini söylese de Stefan Kuntz için "Önünde iki maç var. Herkes kendi kaderini kendisi belirler" dedi. Alman Hoca, Letonya ve Galler maçlarından 6 puan çıkardı ama yine de "Gönderilecek" tartışmalarını bitiremedi. Nitekim Büyükekşi de TFF kongresinde "Seçimden sonra değerlendireceğiz bu konuyu" diyerek, milli takım teknik direktörlüğü operasyonu için yeşil ışık yaktı.

Abdullah Avcı için Papatya falı

Gelinen noktada Abdullah Avcı için hem Fenerbahçe hem de A Milli Takım yönetimi tarafından talep söz konusu. Avcı, açıkçası zor bir kararla karşı karşıya. Bir nevi Papatya falı bakacak, Çünkü masasında iki vazgeçilmesi zor seçenek var. Bir tarafta Fenerbahçe diğer taraftar milli takım. Avcı, kesin kararını bayram tatili sonunda verecek. Bu süreci kendisi açısından sağlıklı bir karar vermek için enine boyuna düşünmek için kullanacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer! İmza atıldı...
Habere Git

Yarım kalan milli öyküyü tamamlama arzusu

Avcı ya Fenerbahçe'ye "Evet" diyerek yeni bir meydan okuma gerçekleştirecek veya milli takımı seçecek. "Kara tahta ve tebeşir devri bitti, barkovizyon devri başladı" diyerek 17 Kasım 2011'de A Milli Takım'ın başına geçen Avcı, istediği başarıya ulaşamamış ve 20 Ağustos 2013'te ayrılmıştı. Avcı, için milli takımda yarım kalan öyküsünü tamamlamak da akıl çelici bir seçenek. Yıllarca Başakşehir'de çalışan Avcı, Beşiktaş'ta 6 aylık bir deneyimin ardından gittiği Trabzonspor'da Karadeniz ekibine 38 yıl sonra mutlu son yaşatırken kendisinin de ilk şampiyonluğunu tattı.

Senin için hazırladığımız haberler