Avcı, dalgalı Karadeniz'i Ankara'dan gelen bir telefonla seçti

18.11.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 18.11.2020 - 15:35

Transfer haberleri... Beşiktaş'tan sonra Süper Lig'e Trabzonspor ile dönen Abdullah Avcı, dingin deniz yerine dalgalı Karadeniz'i seçtiğini söyledi. Avcı, bu sözleriyle üstü kapalı olarak Antalyaspor'a neden gitmediğini de açıkladı. Radyospor Genel Müdürü Barış Ertül ise Avcı'nın Trabzonspor tercihinin perde arkasında başka gerçekler olduğunu söyledi. Avcı, Antalyaspor'a imza atmaktan son anda vazgeçip Trabzonspor'a neden gitti? İşte cevap...

Avcı, dalgalı Karadeniz'i Ankara'dan gelen bir telefonla seçti

AJANSSPOR-HABER

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başına geçerek, kendi ifadesiyle bir kez daha mücadeleyi seçti. Medipol Başakşehir dışındaki çalıştığı A Milli Takım ve Beşiktaş'ta başarılı olamayan Avcı için Trabzonspor belki büyük bir yapıdaki son deneme olacak. Avcı, yine başaramazsa kendi ifadesiyle muhtemelen dingin denizlere dönecek.

Avcı, kamuoyu ile iletişimde kurumsal dile önem veren ve bu anlamda iletişim danışmanlarından destek alan bir teknik adam. Bu yüzden kullandığı cümleler özenle seçilmiştir. Polemikten uzak bir dil kullanır. Hakikati kurumsal çıkar uğruda perdeleyebilir. Örneğin Beşiktaş'ta sistemine uygun bir kadro olmadığı halde yönetimle uyumlu bir profil çizmek ve dışarıya kavga görüntüsü vermemek adına transferleri savundu.

Dingin Akdeniz'den dalgalı Karadeniz'e

Kulübün mazisi, taraftar ve başarı mecburiyeti gibi konularda gelen sorulara da Avcı, verdiği cevaplarla iletişim uzmanlarının takdirini kazandı. Benzer sorulara yeni başladığı Trabzonspor'da da cevap verdi.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un zor atmosferini bir avantaja dönüştüreceğini söyledi. Avcı, Trabzonspor tercihine dair soruyu yanıtlarken de sözünü ettiğimiz gibi polemikten kaçındı. Avcı, Antalyaspor ile imza aşamasındayken Trabzonspor'a rotayı çevirdi. Bu konudaki soruyu, geçmişi konuşmak yerine bu günü konuşmak gerektiğini belirterek savuştururken de dingin denizi (ki bu Akdeniz) seçmek yerine dalgalı Karadeniz'i denizi seçtiğini belirterek metafor yaptı. (ANTALYASPOR - ABDULLAH AVCI GÖRÜŞMELERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Avcı samimi konuşmuyor

Avcı'ya medyada en büyük eleştiriyi Radyaspor Genel Müdürü Barış Ertül yaptı.

Ertül, Radyospor'daki Sabah Sporu programında yaptığı yorumda Avcı'nın açıklamalarının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Ertül, "Abdullah Avcı samimi konuşmuyor. Biz Antalyaspor'a gittiğini, şehir gezdiğini biliyoruz. Antalyaspor'a imza atmak üzereydi, biz takip ettik, yazdık. Yalan mı söyledik? Antalyaspor'un tesislerini çok beğendiğini, Antalyaspor'da huzur olduğunu, Antalyaspor'da çalışmak istediğini haberleştirdik. Abdullah Avcı, 'Dingin denizi bırakıp da Karadeniz'in dalgası' sözlerine ne gerek var?" dedi.

PR'cıların önerdiği dili kullanıyor

Avcı'nın Antalyaspor ile anlaşmak üzereyken ani bir kararla Trabzonspor'a imza attığını söyleyen Ertül, "Ankara'dan gelen telefonla bir anda Antalya'yı bırakıp İstanbul'a döndü. Antalyaspor ile anlaşacağı için televizyondaki yorumculuğu bırakırken, bir anda yorumculuğa döndü ve başka bir yere gitti iş. Trabzonspor, Abdullah Avcı'yı Antalyaspor'un elinden hatırlı kişilerle aldı. Ankara'nın Karadeniz lobisiyle hareket etmek Abdullah Avcı'nın takdiridir. Abdullah Avcı'nın kararına saygı duyulmalı ama, 'Dingin denizi istemedim dalgalı denize gittim' demesi gerekir o zaman. Beşiktaş'a imza atarken söylediklerinin hepsini Trabzonspor'daki imza töreninde söyledi. Kopyala, yapıştır yapmış. O da PR'cıların hazırladığı şeyler. Trabzonspor camiasının hoşuna gidecek şeylerin nasıl söylenmesi gerektiğiyle ilgili... Beşiktaş'a imza atarken neler söylemiş, dönün bir bakın.

Şimdi aynısının Trabzonspor versiyonunu söylüyor. Bir PR çalışması olduğu belli. Onu da kabul ediyorum ama bana pek samimi gelmiyor. Antalya'yı gezerken, 'Huzur istedim' derken, şimdi neden 'Dalgalı deniz istedim' diyorsunuz ki? 'Antalyaspor'u çok sevdim ama ben Rizeli'yim, buranın çocuğuyum daha cazip geldi, Trabzonspor'a imza attım' dese veya hiçbir şey demese daha iyiydi" diye belirtti.

Antalyaspor'u karalama

Abdullah Avcı'nın tercihine saygı duyulması gerektiğini de ifade eden Barış Ertül, "Benim yadırgadığım konu; kalıp halinde söylediği sözlerin olması. 'Dingin denizi bırakıp dalgalı denizi seçtim' diyerek Antalya'yı adres vermesi beni rahatsız etti.

Antalya'yı isterken, bir anda Karadeniz'in dalgalı denizini mi fark etti sayın Avcı? Neden o zaman gidip görüştü? Ben burada çalışmak istiyorum, huzur istiyorum' dedi. Hatta Trabzonspor konusu açılınca, 'Orada baskı var, siyaset var, basın var' diyerek memnuniyetsizlik ifadeleri kullandı mı? Bunlar belgeyebileceğimiz şeyler değil ama gazetecilik sayesinde elde edilen bilgiler. Bir telefonla, bir lobiyle rotan değişebilir, anlayabiliyorum ama en azından dönüp öteki tarafı karalama" dedi.

Beşiktaş fırsatını kullanamadı

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'da başarılı olmasını istediğini söyleyen Ertül, "Kariyerini Başakşehir'de yaptı. Milli Takım hocası olarak kendisini kabul ettiremedi. Başakşehir'deki başarısı şampiyonluk getirmedi ama Beşiktaş'ta bir fırsat geldi, o fırsatı da değerlendiremedi. Şimdi Trabzonspor kapısı açıldı. Elit teknik adamlar kategorisinde kalıp kalmayacağı Trabzonspor'da belli olacak. Burada da başarılı olamazsa 3-5 ayda hoca değiştiren takımların hocası olur" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler