Atletizmde 2020 hedefi!

30.01.2016 - 11:00 | Son Güncellenme: 30.01.2016 - 11:00

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları için çalışmalara şimdiden başladıklarını belirterek, "2020'de en az 100 sporcuyla olimpiyatlara katılmak için çalışıyoruz" dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle 2016 Rio Olimpiyatları'na en fazla sporcuyla katılmak istediklerini, bazı branşlarda kota mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

2020 Olimpiyat Oyunları'na da 2 yıl önce hazırlanmaya başladıklarını ve 400 kişilik bir kadroyu belirlediklerini anlatan Çintimar, bu kadroya girenler, çıkanlar olduğunu ifade ederek, "Geçen hafta İstanbul'da Yıldızlar Türkiye Şampiyonası yaptık. 2 yıl önce 16 kişinin katılımıyla yaptığımız bu yarışmalarda bu yıl bin 400 sporcumuz yarıştı. Tüm Türkiye genelinde yapılan projeler neticesinde çok ciddi bir katılım oldu" ifadelerini kullandı. 

Gelecek olimpiyatlara katılacak çocukları İstanbul'da şimdiden kampa aldıklarını aktaran Çintimar, şöyle konuştu: "Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sonrasında 200 çocuğumuz antrenörleriyle İstanbul'da bir otelde kampa alındı. Bu kampın sonucunda hedef inşallah daha da büyüyerek, ileri doğru gitmek. Atıcı olan çocuklarımız Mersin'de, sprinter çocuklarımızın bir bölümü Antalya'da ama büyük bir bölümü İstanbul'da kampta bulunuyor. Buradaki amaç şu; Olimpiyat Oyunları'na hazırlanacak çocukları kuytu yerlerde değil ciddi anlamda olimpiyat sporcularının kaldığı atmosfere şimdiden hazırlamak. Bunun için İstanbul'da sporcularımızı en güzel yerde en güzel şekilde ağırlayarak, kampları başlattık. Kampların sonucunda da inşallah 2020 Olimpiyat Oyunları kadrosu oluşacak. Rio Olimpiyatları'na 40 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. Ancak 2020'de en az 100 sporcuyla olimpiyatlara katılmak için çalışıyoruz."

"Dopingle ciddi mücadele ediyoruz"
Göreve 2 yıl önce başladıklarını anımsatan Fatih Çintimar, dopingle ciddi mücadele ettiklerini söyledi. 

Dopingle mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Çintimar, şunları kaydetti:
"Bakanlarımızın desteğiyle dopingle çok ciddi mücadele ettik ve mücadeleye devam ediyoruz. O gün başladığımızda sporcular hariç yaklaşık 25 antrenörümüze ceza verdik. Bunlardan 10 tanesi ömür boyu ceza aldı. Hala da eskiyle alakalı süreçleri devam edenler var. Bununla ciddi mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bu konuda destek olan tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler