Atletico Madrid kazandı! Dortmund umudunu Almanya'ya taşıdı...

11.04.2024 - 00:07 | Son Güncellenme: 11.04.2024 - 00:17

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında La Liga devi Atletico Madrid, sahasında Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'u konuk etti. İşte detaylar.

Atletico Madrid kazandı! Dortmund umudunu Almanya'ya taşıdı...

AJANSSPOR HABER

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Atletico Madrid, sahasında Alman ekip Borussia Dortmund'u ağırladı. İspanyol devi sahasında konuk ettiği rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı ve rövanş öncesinde avantajı eline geçirdi. 

Griezmann maçın adamı seçildi

Atletico Madrid, Rodrigo de Paul ve Samuel Lino'nun golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golü ise bu sezon tüm kulvarlarda 3. golünü kaydeden Sebastian Haller'den geldi. Lino'nun golünde asist yapan Antoine Griezmann, karşılaşma sonrasında maçın oyuncusu seçildi.

Dortmund direklere takıldı

Maçın son anları heyecan yarattı. Borussia Dortmund, son dakikalara 2-1 yenik girerken 87. dakikada Bynoe-Gittens'le gole çok yaklaştı. 19 yaşındaki genç futbolcunun şutu Azpilicueta'dan sekti ve direkten dışarıya çıktı.

90+6'da ise Alman futbolcu Julian Brandt'ın kafa vuruşunda top Atletico Madrid kalecisi Jan Oblak'ın bakışları arasında direkten oyun alanına geri geldi ve karşılaşma Atletico Madrid'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Rövanş karşılaşması ne zaman?

Atletico Madrid, 2-1 kazandığı Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasının rövanşında Almanya'ya konuk olacak. Rövanş mücadelesi 16 Nisan'da Borussia Dortmund'un sahası Signal Iduna Park'ta oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler