Yunanistan, UEFA Konferans Ligi Ev Sahipliğini Kaybedebilir

14.08.2023 - 01:05 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 01:16

Atina’da AEK-Dinamo Zagreb taraftarlarının kavgasında bir taraftarın öldürülmesi UEFA'yı endişelendirdi. Yunanistan Konferans Ligi finali ev sahipliğinden olabilir.

Yunanistan, UEFA Konferans Ligi Ev Sahipliğini Kaybedebilir

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Salı günü Atina’daki Ayasofya Stadyumu’nda Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında AEK Atina ile Dinamo Zagreb’in karşılaşması bekleniyordu. Maçtan önceki gün yaşanan taraftar kavgası ise maça gölge düşürdü.

Kavgadan sonra Konferans Ligi finali gidebilir

Pazartesi günü Hırvat ekip Dinamo Zagreb’in taraftarları ile Yunan taraftarlar arasında şiddetli bir kavga yaşandı. Yaşanan olayların ardından güvenlik konusunda endişe uyandıran Yunanistan, UEFA Konferans Ligi finalinin ev sahipliğini kaybedebilir.

Taraftar kavgası 1 can aldı

Hırvat ekip Dinamo Zagreb ve AEK Atina taraftarları arasında çıkan kavgada 29 yaşındaki bir Yunan taraftar bıçaklanarak yaralandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan taraftar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlgini Çekebilir
Kadıköy Dzeko'yu çok sevdi!
Habere Git

UEFA maçı erteledi

Atina’da yaşanan ve 1 taraftarın hayatını kaybettiği taraftar kavgasının ardından UEFA’dan açıklama geldi. Yaşanan olayların ardından AEK Atina ve Dinamo Zagreb arasındaki maç için erteleme kararı alındı. 

Taraftarlar toplanarak geldi

Hırvat ve Yunan taraftarlar birbirine taş, sopa, kalas, yanıcı ve kesici aletlerle saldırdı. 100 ila 120 Dinamo Zagreb taraftarı toplanarak Ayasofya Stadyumu’na geldi. Stadyuma gelen Hırvat taraftarlar ile Yunan taraftarlar arasında başlayan laf dalaşı saniyeler içinde kavgaya dönüştü. Stadyumun önü kısa sürede savaş alanına döndü. 

Stadyuma girmeye çalıştılar

Yunan basını tarafından aktarılan bilgilere göre kavgaya karışan taraftarlar Ayasofya Stadyumu’na girmeye çalıştılar. Kapılar kilitli olduğu için stadyuma giremeyen holiganlar stadyum önünde bulunan çelik kartala da zarar verdi. Taraftarlar arasındaki kavga polis müdahalesi ile yatıştırıldı. 98 kişinin tutuklandığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

İlgini Çekebilir
Güneş: "Aynı şey Fenerbahçe'nin başına gelseydi ne yapardı?"
Habere Git

98 taraftar tutuklandı

Hırvat ve Yunan taraftarlar arasında çıkan kavganın ardından Yunan polisinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada 10 kişinin yaralandığı ve 4’ünün hastaneye kaldırıldığı, 98 kişinin ise tutuklandığı belirtildi. 

UEFA yaşananların ardından endişeli

Daily Mail’de yer alan habere göre Atina’da yaşanan ve yeni görüntülerde planlı olduğu görülen taraftar kavgası UEFA’yı endişelendirdi. 29 Mayıs’ta UEFA Konferans Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Yunanistan güvenlik konusunda akıllarda soru işareti bıraktı. UEFA yetkilileri Yunanistan’ın Konferans Ligi finalinde yeterince güvenli bir ortam sağlayamamasından endişe duyuyor. 

Yunanistan Başbakanı, UEFA Başkanı'nı ağırlayacak

Atina’da yaşanan taraftar kavgasının ardından UEFA Başkanı Aleksander Caferin, Çarşamba günü Yunanistan’a gidecek. Caferin, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile son dönemde yaşanan taraftar şiddeti hakkında görüşecek. Yaşanan olayların ardından Yunanistan, Konferans Ligi finali ev sahipliğini kaybedebilir. 

Selanik’te de bir taraftar öldürüldü

Pazartesi günü 29 yaşındaki bir taraftarın hayatını kaybetmesi Yunanistan’da yaşanan ilk holigan terörü değil. Geçtiğimiz yıl şubat ayında Selanikli ekiplerden Aris ve PAOK taraftarları arasında da şiddetli bir kavga yaşandı. Yaşanan olaylar sırasında 19 yaşındaki genç taraftar Alkis Kampanos öldürüldü.

Kampanos’un ölümünün ardından yapılan soruşturmada birçok tutuklama oldu. Geçtiğimiz ay ise tutuklanan sanıklardan 7’si cinayetten suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu bulunan 5 diğer sanık ise cinayete ortaklık ettikleri gerekçesiyle 19 yıldan fazla hapis cezası aldı.

Senin için hazırladığımız haberler