Atina bu sene Efes'e kabus oldu

24.03.2018 - 07:55 | Son Güncellenme: 24.03.2018 - 07:55

ANADOLU EFES ATİNA’DAN YENİK AYRILDI

OLYMPIAKOS 89-82 ANADOLU EFES

Tüm sezonu bir kenara itsek, hatta kaybedilen maçların bitiş düdüklerini pas geçsek, sadece bazı anları oturup seyretsek! O zaman Anadolu Efes için alışageldiğimiz kötü eleştirileri bize en yakın çöp tenekesine atabiliriz! Çünkü takımın tüm oyuncuları bu sezonu adeta “KAYBEDENLER KLUBÜ” ilan ettikleri sezonda özellikle “Euroleague Liginin başladığı günden bu yana, hiç böylesine puan cetvelinin dibine demirlememişti!” Oyuncular bireysel olarak asla kötü değil! Ancak Euroleague Ligi onlara bir kaç numara büyük geldi gibi! Bir türlü takım olamadılar, olamadıkları gibi kendi kariyerlerini de, tehlikeye attılar. Hem bireysel, hem takım halinde sert olmayan savunma yapınca her maç potalarında “çuvalla sayı gördüler.” Türkiye Liginde ise fena gitmiyorlar. Belki Ergin Ataman bu kadroyu biraz daha savunma sevdalısı yapabilirse! Final oynamasına kimse şaşırmamalı.

Euroleague’de yer alan takımların oyuncuları çok sert oynuyorlar. Takım halinde savunmaya çok önem veriyorlar! Olympiakos “bozuk düzen yaşayan, paranın pul olduğu, emeklilerden saşlamak kaydı ile herkesin maaşının yarısı ülkeye yardım için kesildiği ortamda “Avrupa Zenginler Klubünde var olmak, hatta şampiyonluk kovalamak önemli bir varsayım. Ülkelerinin tanıtımı için en önemli etkenlerden biri.” Adeta “Yıkılmadık ayaktayız” diyorlar.

Çok beğendiğim seyrederken, hayran olduğum, basketbolu olabildiğince uzun oynamasını dilediğim Spanoulis yine döktürdü 17 sayı ve takımın yönetmesi ile galibiyette çok büyük rolü oldu. Savaşcı kimliği ile, çok beğendiğim Milutinov 20 sayı atarken bir türlü durduramadık! Boyalı alanımızı yol geçti hanı gibi kullandı.. Printezis 11 sayı, Papapetrou ise 17 sayı ile “yıldız oyuncu sınıfı” na hızla tırmanıyor. Bizim çocukları sorar iseniz Weems 14, Sımon 18, Dunston 10, Stimac 10, Brown 10 sayı ile oynarken 3/14 kötü üçlük atmak çok aleyhimize oldu. Ve koskoca maç 5 asist hiç bir yere yetmedi! İlk çeyrek 30/15 zaten maç burada bitti. İkinci çeyrek 49/42, Üçüncü çeyrek 70/57 gidip gelen skorlarda bir türlü istikrarı yakalayamadık. Ve maç tam yakalamak üzereydik 89/82 aleyhimize bitti.

SON SÖZ: BEN BU TAKIMDAN DEĞİL AMA ERGİN ATAMAN’DAN ASLA UMUDUMU KAYBETMEDİM.

Senin için hazırladığımız haberler