Atıcılıkta tarih yazdı: Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç kimdir?

01.08.2024 - 09:49 | Son Güncellenme: 01.08.2024 - 13:14

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ile Atıcılık 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım Final'e yükselen ve tarihimizin ilk madalyasını kazanan Yusuf Dikeç kimdir, ne iş yapar?

Atıcılıkta tarih yazdı: Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç kimdir?

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Atıcılık 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım Final'inde Sırbistan ile karşılaştı. Millilerimizin gümüş madalya aldığı karşılaşmanın ardından ise Yusuf Dikeç dünya basınında yankı uyandırdı.

Tarihimizin ilk madalyası Dikeç ve Tarhan'dan

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Atıcılık 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım Final'e yükselen milli takımımız olimpiyat madalyasını garantilemişti. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan bugün Sırbistan takımı karşısındaki mücadelesinden gümüş madalya ile döndü. Karşılaşmaya önde başlayan takımımız karşısında Sırbistan maçın ilerleyen dakikalarında 14-14 beraberlik sağladı. Millilerimiz, Zorana Arunovic ve Damir Mikec'ten oluşan Sırbistan takımı karşısında 16-14 mağlup oldu ve Paris 2024'te ikinci oldu.

İlgini Çekebilir
Yusuf Dikeç: Benim elimden silahımı aldılar
Habere Git

Dikeç ekipmansız mücadele etti

Yusuf Dikeç ise karşılaşmanın ardından ise maç sırasında diğer sporcular gibi ekipman kullanmadan ve bir eli cebinde mücadele etmesi ve gümüş madalya kazanması ile gündem oldu. Yusuf Dikeç'in Sırp rakibi ise bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens, ortam gürültüsünü susturmak için kulak koruyucuları kullandı.

Yusuf Dikeç kimdir?

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973'te Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Atıcılıkta ülkemizi temsil eden Dikeç tabanca kategorilerinde mücadele ediyor. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatına devam eden Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında Türkiye'yi temsil etti. Dikeç, Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazandı.

Dikeç neden ekipman kullanmıyor?

Radyo Gol'de yer alan bilgilere göre ise Yusuf Dikeç, olimpiyatlarda ekipman kullanmaması hakkında ise şunları söyledi: "Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok, bu benim kendi tercihim. Tüm dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm. Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum."

Dikeç ayrıca şunları söyledi: "Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım."

Senin için hazırladığımız haberler