Eski Sarıyer Sportif Direktörü Yakup Ateş şampiyonluk adaylarını açıkladı

25.11.2022 - 15:24 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 17:42

Eski Sarıyer Sportif Direktörü Yakup Ateş, TFF 2. Lig'de şampiyonluk yarışında Kocaelispor, Bucaspor, Şanlıurfaspor ve Erzincanspor'u önde gördüğünü söyledi.

Eski Sarıyer Sportif Direktörü Yakup Ateş şampiyonluk adaylarını açıkladı

Nazım Türknas/ Ajansspor

En son TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden eski Sarıyer Sportif Direktörü Yakup Ateş, Radyospor Üçleme Programında Nazım Türknas’ın konuğu oldu ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'de sportif direktörlük farklı algılanıyor"

Sportif direktörlüğün Türkiye'de ve dünyada farklı algılandığını belirten Yakup Ateş, "Bu, yönetim-teknik ekip-futbolcu arasında tampon görevi gören bir iş. Maalesef bizim ülkemizde genelde menajerlik ile karıştırılıyor dedi. 

"Daha önce yapılan hataların payı var"

Ateş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunda da daha önce görev yapan arkadaşlarımızın hatalarının etkisi de var illaki. Tabii hakkıyla yapanlar da var, bunu değerlendirmek bana düşmez. İnşallah ülkemizde de bu kavram yavaş yavaş değerini bulur."

İlgini Çekebilir
Türkiye 2. Lig, ikililer ligi!
Habere Git

"İstifamı sundum"

9. Hafta Uşakspor maçı sonrası istifa verdiğini söyleyen Ateş, "Başkanımızla görüştük, süreç biraz uzamış oldu. Sarıyer benim için duygusal bir yer olduğu için, özel durumlar var içimizde. Kol kırılır, yen içinde kalır demişler. Ama sorunun temeli ve kaynağı maalesef maddi sıkıntılar. Zaten bu maddi sıkıntılar direkt olarak takımların başarısını etkiliyor” dedi.

"Kendimi geliştirmek istiyorum"

Ateş sözlerine şöyle devam etti: "Kendimle ilgili tek isteğim; bol bol maç seytetmek ve oyuncu izlemek. Kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum. Şuan gelen herhangi bir teklif durumu yok zaten, biz de boştayken oyucu portföyümüzü geliştirmeye çalışacağız."

"Bucaspor ve Kocaelispor çekişir"

TFF 2. Lig'deki durumu değerlendiren Ateş, "Bucaspor o kadar kritik transferler yaptı ki kaliteli isimler bile yedek kalabiliyor. Kocaelispor da oldukça kaliteli transferler yaptı ancak çok zor bir grupta oynuyorlar. İskenderunspor da benzer durumda fakat ben Bucaspor ve Kocaelispor'un bu yarışı sonuna kadar götüreceğini düşünüyorum. Her ikisi de çok büyük camialar" dedi.

"Şanlıurfaspor için 1. Lig zamanı"

Ateş sözlerini şöyle bitirdi: "Şanlıurfaspor da çok iyi kenetlenmiş durumda. Gerek şehir, gerek oyuncular gayet konsantre. Ben bu sezon artık Şanlıurfa için 1. Lig zamanı geldiğini düşünüyorum. Fakat rakiplerin durumu da önemli burada çünkü şuanda 6. sıradaki Erzincanspor da oradan sıyrılıp şampiyon olursa kimse şaşırmamalı. Öyle bir lig burası."

Senin için hazırladığımız haberler