Atatürk'ün kızlarından Suudi Arabistan olayları sonrası 'Atatürk' paylaşımları!

29.12.2023 - 20:56 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 21:35

Filenin Sultanları, Suudi Arabistan'daki Fenerbahçe - Galatasaray'ın Süper Kupa maçı öncesi Atatürk ve İstiklal Marşı yasağına tepki gösterdi.

Atatürk'ün kızlarından Suudi Arabistan olayları sonrası 'Atatürk' paylaşımları!

Süper Kupa maçı bu akşam Riyad'da gerçekleşecekti. Suudi yetkililer ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk tişörtü ve pankartı ile maça çıkma isteğini kabul etmedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, toplantı kararı aldı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan ise Eda Erdem DÜndar, İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt yaşananlar üzerine paylaşım yaptı. 

"Bir ulus; sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe..."

Fenerbahçe Opet ve Filenin Sultanları'nın yıldız ismi Eda Erdem Dündar, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafını paylaştı ve "Bir ulus; sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. -Mustafa Kemal Atatürk" ifadelerine yer verdi. 
 

İlgini Çekebilir
Araplar duyurdu! Süper Kupa maçı iptal edildi
Habere Git

"Dünya lideri"

Galatasaray Daikin'de de forma giyen milli voleybolcu İlkin Aydın'dan da Atatürk paylaşımı geldi. Genç voleybolcu X hesabında Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafını paylaşarak "Dünya lideri." yazıd. 

"Şaka mı bu?"

Rusya ekibi Lokomotiv Kaliningrad'da forma giyen bir diğer milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt ise Suudi yetkililerinin Atatürk posteri , Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermemesi hakkındaki bir paylaşımı alıntılayarak "Şaka mı bu??? Gelin Rusya’da oynayın… Bayraklar, İstiklal Marşı, Atatürk’le ilgili olan her şeyi ben karşılarım." ifadelerini kullandı. 

Karakurt daha sonrasında ise yaptığı başka bir paylaşımda "Söylemekten bıkmayacağız... Dünyanın her yerinde "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" dedi. 

Güveli'den paylaşım

Voleybolcu Yasemin Güveli ise X hesabında Atatürk fotoğrafı ile "Paha biçilmez değerlerinin izindeyiz." yazan bir hesabın paylaşımını Türk bayrağı emojisi ile alıntıladı. 

"Tartışmaya kapalı"

Eczacıbaşı Dynavit'ten de Mustafa Kemal Atatürk paylaşımı geldi. Sultanlar Ligi ekibi bir Atatürk fotoğrafını "Tartışmaya kapalı." açıklaması ile X hesabında paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler