Eski Koçu Ergin Ataman Hedef Aldı Erdem Can Sonuna Kadar Destekledi

27.08.2023 - 00:43 | Son Güncellenme: 27.08.2023 - 01:25

12 Dev Adam'ın Olimpiyat Ön Elemeleri turnuvasında takıma katılmayan ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından cezaya çarptırılan Anadolu Efesli Shane Larkin'e Koçu Erdem Can destek oldu.

Eski Koçu Ergin Ataman Hedef Aldı Erdem Can Sonuna Kadar Destekledi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Anadolu Efes forması giyen Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko forması giyen Scottie Wilbekin'e; Milli Takımımızın 2024 Paris Olimpiyatları Ön Eleme Turnuvası kadrosuna katılmadıkları için 3400'er dolar para (90 bin TL) ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 5 maçtan men cezası vermişti. Karar sonrası Anadolu Efes Koçu Erdem Can, Shane Larkin'e desteğini gösterdi.

Erdem Can'dan Larkin gödersisi

Anadolu Efes Koçu Erdem Can,Instagram hesabı üzerinden oyuncusu Shane Larkin'in 2021-2022 sezonu EuroLeague şampiyonluğu esansında Türk bayrağına sarılan bir fotoğrafını hikayesinde paylaştı ve oyuncusuna olan desteğini tekrardan deklare etti.

Erdem Can:

Geçtiğimiz hafta Anadolu Efes'in düzenlediği basın toplantısında Genel Menajer Alper Yılmaz ile Shane Larkin'in MR sonuçlarının temiz olmadığına ve sakatlık süresinin uzama riski taşıdığına değininen Erdem Can "Shane Larkin 3 yıl Milli Takıma hizmet etmiştir, bugün bakarsanız Türk bayraklarıyla resimlerini görebilirsiniz. Bu çocuk geçtiğimiz sezon sakat eline rağmen EuroBasket’te oynadı. Buna rağmen Larkin’in gönlü yok, istemediği için Milli Takıma gelmedi gibi şeylerin söylenmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda oyuncumun arkasında durmak zorundayım, isteyen istediğini söyleyebilir.” ifadeleri ile oyuncusunu savunmuştu.

İlgini Çekebilir
TBF'den Larkin ve Wilbekin'e ağır fatura
Habere Git

Ataman "Larkin'den haber alınamadı" demişti

Anadolu Efes'te 2018-2023 arası dönemde Shane Larkin ile çalışan Koç Ergin Ataman, milli takım kampına katılmayan Amerika asıllı oyuncu için "Larkin, İstanbul kampının başladığı gün şehre geldi ve MR'a girdi. MR sonrası dizinde ciddi bir ödem olduğu tespit edildi. İki haftalık bir tedavi uygulanıp iki hafta sonunda çekilecek MR sonucuna göre de turnuvada oynayıp oynamayacağına karar verilecekti. Larkin o iki hafta boyunca tedavi oldu, ikinci MR çekildi... Ciddi bir iyileşme olduğu fakat bir haftalık sürece daha ihtiyaç olduğu kanaati verildi. Bizim esas planımız bir hafta daha tedaviye devam edip bireysel antrenmanlarla Larkin'i turnuvanın son haftasına, yarı final ve final aşamasına saklamaktı. Ama ikinci MR'dan sonra Larkin ortadan kayboldu. Doktorlarımız görmek için kendisini davet etti, biz davet ettik, federasyon davet etti, en azından beraber olalım, konuşalım, 'Nasıl bir plan yapacağız?' diye... Ondan sonra bir daha haber alınamadı." ifadelerini kullanmıştı.

Hırvatistan yerine Türkiye'yi seçti

2020'de Hırvatistan ve Türk Milli Takımı'nın ilgisi bulunan Shane Larkin, TBF'nin kendisine davetini kabul edip Ay-Yıldızlı formayı seçmişti. 1.83'lük guard ülkemizin formasını büyük turnuvalardan EuroBasket 2022'de terletirken burada geçirdiği el sakatlığı sonrası ameliyat olup sezonun yarısını kaçırmıştı.

"Larkin başka bir milli takımda oynayan en iyi Amerikalı"

EuroLeague'de birçok önemli takımın formasını giyen 34 yaşındaki Amerikalı veterean oyun kurucu Charles Jenkins, 2022'de Sırbistan ile Türkiye arasında oynanan bir hazırlık maçının ardından Sırp basınından Mondo.rs'ye Shane Larkin hakkında "Shane Larkin, başka bir ülkenin milli takımında oynayan bir Amerikalı." ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Efes'in kaptanı dümeni Akdeniz'e kırdı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler