Ergin Ataman Ateş Püskürdü! "Wilbekin Bizi Yarı Yolda Bıraktı!"

10.08.2023 - 19:46 | Son Güncellenme: 10.08.2023 - 20:06

A Milli Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarında Scottie Wilbekin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman Ateş Püskürdü! "Wilbekin Bizi Yarı Yolda Bıraktı!"

Türkiye A Milli Basketbol Takımımız'ın 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri için hazırlıkları hızla devam ederken, koç Ergin Ataman çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tivibu Spor'a konuşan Ataman, özellikle Scottie Wilbekin'e ateş püskürdü.

"Devşirme oyuncularımız ortada yoklar"

Ergin Ataman, "Devşirme oyuncularımız ortada yoklar. Bugün baktığımız zaman Avrupa’da artık ‘devşirme oyuncu’ diye bir olay var. Neredeyse her takımın bir devşirme oyuncusu var. İspanya geçtiğimiz yıl Lorenzo Brown’la EuroBasket şampiyonu oldu. Olimpiyat Elemeleri’ndeki en önemli rakibimiz Hırvatistan, oyun kurucu pozisyonunda Jaleen Smith’i kullanıyor" dedi.

"Wilbekin milli takıma katılmayı reddetti"

Sözlerine devam eden Ataman, "Biz maalesef elemelerde devşirme oyuncularımızı kullanamayacağız. Shane Larkin başta kampa katıldı ama sağlık kontrollerinin ardından dizinde ciddi bir kemik ödemi tespit edildi, bu sebeple iki haftadır yoğun tedavi görüyor. Scottie Wilbekin ise kendisine ve kulübüne yaptığımız tüm çağrılara rağmen milli takıma katılmayı reddetti" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde gruplar belli oldu! İşte rakiplerimiz...
Habere Git

"Kimseyi boğazından tutup 'gel' diyemeyiz"

Deneyimli koç, "Hal böyleyken yapacak bir şeyimiz yok, kimseyi boğazından tutup ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz. Biz artık eksiklere değil, elimizdeki oyunculara bakacağız" ifadelerini kullandı.

"Sanırım Fenerbahçe de Wilbekin'i ikna edemedi"

Scottie Wilbekin'e kulübü Fenerbahçe'nin de ulaşmaya çalıştığını ifade eden Ergin Ataman, "Federasyonun her kademesi tarafından kulübüne ulaşıldı ama onlar da sanırım ikna edemediler. Elbette kulüpler de oyuncularının milli takımda oynamasını isterler mutlaka" açıklamasını yaptı.

"Wilbekin bizi yarı yolda bıraktı"

Ataman, "Larkin’in sakatlığında Wilbekin’in varlığı bize güç katardı, biz A Milli Takım aday kadrosunu açıklarken iki devşirme oyuncuyu da davet ettik çünkü sakatlık gibi durumlar olabiliyor. Ben herhangi bir gri alan olduğunu düşünmüyorum, Wilbekin bizi yarı yolda bıraktı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler