Galatasaray'da duran Top Sorunu Kastamonuspor Maçında Son Buldu!

20.10.2022 - 13:37 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 13:44

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kastamonuspor'u 7-0 gibi net bir skorla mağlup eden Galatasaray’da duran top sorunu son oldu. İşte haber ile ilgili detaylar.

Galatasaray'da duran Top Sorunu Kastamonuspor Maçında Son Buldu!

AJANSSPOR-HABER

Sarı kırmızılı ekip, geçen sezon yaşadığı duran top ve kornerlerden gelen skor üretememe sıkıntısını Kastamonuspor maçıyla sonunda giderdi. Sezon başında yeni transferleriyle birlikte şampiyonluk yoluna çıkan Cimbom’da istatistikler geçtiğimiz sezonla benzer şekildeydi. Ancak teknik ekibe yeni katılan duran top antrenörü Sargon Duran’la ilk verimler alınmaya başlandı. 

Geçen sezonun korner istatistikleri 

Galatasaray, 2020-2021 sezonunda Süper Lig’de toplam 211 korner atışı kullanmış ve bunların yalnızca 2 tanesini golle sonuçlandırmıştı. Gollerden ilkini, 23. haftada Ryan Donk atarken diğerini ise 25. haftada Kerem Aktürkoğlu kaydetmişti. Aslan, ayrıca korner haricinde duran toplardan sadece 6 gol atabildi. 

Bu sezon da geçen sezonu aratmıyor 

Süper Lig’de 10. Hafta sonunda 9 maça çıkan ve bir haftayı Bay geçen Sarı kırmızılı ekip, bu sezon kullandığı 69 korner vuruşundan skor katkısı sağlayamadı. Kötü gidişe son vermek isteyen Galatasaray, teknik ekibe duran top ve korner antrenörü takviyesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ihracı istenen Ethem Sancak kararı çıktı
Habere Git

Sargon Duran getirildi 

Sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan Galatasaray'da, teknik ekibe geçtiğimiz günlerde bir isim daha katıldı. Sarı-kırmızılı takımda Sargon Duran, 'Duran top antrenörü' olarak teknik heyete dahil oldu. Avusturyalı çalıştırıcı, taç ve duran top konusunda takıma yardımcı olmak için göreve getirildi. 

Aylar sonra ilk duran top golü

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Kastamonuspor’la karşılaşan ve sahadan 7-0'lık sonuçla ayrılan Galatasaray, mücadelenin 65. dakikasında serbest vuruş kazandı. Sarı kırmızılı ekip, Kerem Aktürkoğlu’nun ortaladığı topu filelere gönderen Mathias Ross’la aylar sonra duran toptan skor katkısı sağladı. 

Senin için hazırladığımız haberler