Galatasaray - Fatih Karagümrük: 2-0 (Maç Sonucu-Özet)

02.04.2022 - 21:26 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 09:45

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü sahasında mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, ve karşılaşmadan detaylar...

Galatasaray - Fatih Karagümrük: 2-0 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti ve Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçı öncesi büyük moral buldu.


Sarı-kırmızılılar, böylece 2020-2021 sezonunda tekrar Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Karagümrük’ü ilk kez mağlup etmiş oldu. Aslan daha önce oynanan 3 karşılaşmada 1 yenilgi, 2 beraberlik almıştı.

Sahasında oynadığı son 3 maçı kazanan Sarı-kırmızılı takıma 3 puanı getiren golleri 4. dakikada penaltıdan Bafetimbi Gomis ve 12. dakikada Ryan Babel kaydetti. 

Gomis'in 5. golü

Bu sezon Galatasaray ile 9. maçına çıkan Fransız yıldız Gomis, 5 gol ile oynuyor. İkinci golü atan Hollandalı yıldız Ryan Babel ise bu sezon forma giydiği 36 maçta 3 gol ve 1 asist kaydetti. Babel'in attığı golde asisti Cicaldu yaptı. Rumen oyuncu bu sezonki 3. asistini kaydetti. 

En erken iç saha golü

Opta verileirne göre ise; Bu sezon Süper Lig'deki en erken iç saha golünü Bafetimbi Gomis ile atan Galatasaray (03:09), Aralık 2020'den (vs Göztepe) bu yana ilk kez bir maçın ilk 15 dakikalık bölümünde iki gol kaydetti. 

Kerem Aktürkoğlu sakatlandı

Aslan'da Kerem Aktürkoğlu 32. dakikada sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Yıldız oyuncunun yerine Emre Kılınç oyuna dahil oldu. Başarılı oyuncunun Fenerbahçe maçında forma giyip giyemeyeceği ise yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

Pesic, Muslera'yı geçemedi

Fatih Karagümrük 73. dakikada topun ceza sahası içinde Van Aanholt'un eline çarpması sonrası VAR kararıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Pesic, kaleci Fernando Muslera'yı geçemedi. Opta verilerine göre; Şubat 2021'den bu yana (vs İstanbul Başakşehir) Süper Lig'de ilk kez penaltı kurtaran Fernando Muslera, bu sezon ligde en fazla kurtarış yaptığı maçı Fatih Karagümrük karşısında oynadı (7). Ayrıca Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon 11 maç sonra kalesinde gol görmedi.

Maçı 27 bin 522 taraftar izledi

Bu müsabakayı stadyumda toplam 27 bin 522 biletli seyirci takip etti. Takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde ve karşılaşma oynanırken tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

Galatasaray 3'te 3 yaptı

Galatasaray iç sahada oynadığı son 3 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. İşte sarı-kırmızılı takımın kazandığı o maçlar:

  • Galatasaray 4-2 Çaykur Rizespor
  • Galatasaray 2-1 Beşiktaş
  • Galatasaray 2-0 Fatih Karagümrük

Bu sonuçla Galatasaray 41 puanla on ikinci, Fatih Karagümrük ise 43 puanla onuncu sırada yer alıyor. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile VavaCars Fatih Karagümrük arasında oynanan maçın ilk yarısı, 2-0 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

2. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, Salih Dursun'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

4. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis, sert bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sağdan gelişen atakta Cicaldau ile verkaç yaparak penaltı noktası üzerinde topla buluşan Babel, meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

35. dakikada Emre Mor'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutta, kaleci Muslera topu kontrol etti.

36. dakikada Babel'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cicaldau'nun şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti.

59. dakikada Galatasaray üçüncü gole yaklaştı. Babel, ceza sahasında kafayla meşin yuvarlağı Gomis'in önüne indirdi. Fransız oyuncunun röveşatasında top direğin yanından az farkla auta çıktı.

73. dakikada Fatih Karagümrük, yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Luckassen'in ceza sahası içinde yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Van Aanholt'tan döndü. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen hakem Ali Şansalan, Van Aanholt'un topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

75. dakikada Pesic'in kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Muslera, soluna gelen topa müdahale ederek gole izin vermedi.

83. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza yayının biraz solundan yaptığı sert vuruşta, kaleci Viviano topu kornere çeldi.

Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Maçtan detaylar

Stat: Nef

Hakemler: Ali Şansalan, Mehmet Kısal, Murat Ergin Gözütok

Galatasaray: Muslera, Ömer Bayram, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 64 Pulgar), Berkan Kutlu, Babel, Cicaldau (Dk. 64 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 35 Emre Kılınç), Gomis (Dk. 90+4 Halil Dervişoğlu)

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Salih Dursun (Dk. 46 Caner Erkin), Biraschi, Luckassen, Balkovec, Biglia, Emre Mor, Bistrovic (Dk. 62 Levent Mercan), Jimmy Durmaz (Dk. 62 Adnan Uğur), Toure (Dk. 46 Karamoh), Pesic

Goller: Dk. 4 Gomis (Penaltıdan), Dk. 12 Babel (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 43 Nelsson (Galatasaray), Dk. 45+2 Salih Dursun, Dk. 68 Luckassen (VavaCars Fatih Karagümrük)

Senin için hazırladığımız haberler