Asfaltta Fenerbahçe arazide Beşiktaş!

08.06.2017 - 18:52 | Son Güncellenme: 08.06.2017 - 18:52

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Türkiye Basketbol Ligi final serisi başlamak üzere, ben de maçların öncesinde bir yazı yazmak istedim fakat normal bir yazı yazmak çok mümkün değil. Zira Fenerbahçe her açıdan ama her açıdan avantajlı durumda. Bu sebeple normal karşılaştırmalı teknik vs bir yazı yazmak çok klişe olacak. Hayat normal seyrinde akarsa Fenerbahçe şampiyon olacaktır, Beşiktaş için küçük fırtınalar, krizler ve bol bol X faktör olarak ortaya çıkacak isimler gerekiyor.

Asfaltta Fenerbahçe!

Fenerbahçe, büyük bütçelerle ve nerdeyse mükemmele yakın kurulmuş bir takım. A planında yer alan rotasyonun ana parçası durumunda ki isimler, NBA'de bile kendilerine şans bulabilecek kapasitedeler. Özellikle uzun oyuncularda Udoh ve Vesely'nin verdiği katkıyı verebilecek oyuncu, ligimizi geçtim Avrupa'da bile nerdeyse yok. Bunun yanına kusursuz fırtına tadında oynayan Dixon, Bogdanovic ve Datome gibi isimleri koyduğumuzda, Fenerbahçe'nin neden Euroleague şampiyonu olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Sarı-lacıvertli ekip için, hücum takımı veya savunma takımı kimliği ön planda diyemeyiz, ikisini de çok iyi yapıyorlar. Sete set oyununda üretken oldukları kadar, açık alanı bulduklarında da direk çembere gidebiliyorlar. Yani he işi yapabilen bir takım görüntüsündeler. Buraya kadar Fenerbahçe'yi hep övdüm tabi sıkıntı denilebilirse 1 sıkıntıları var diyebiliriz. Yerliler olmadan Euroleague'i kazanmayı başardılar fakat BSL'de yerlilerden katkı almak zorunda kalabilirler. 8 yabancının 8'i de oynayamayacağına göre, bazı pozisyonlarda Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu ve Barış Hersek'i sahaya atmak zorunda kalabilir Fenerbahçe, bu durum sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı bilemeyiz ama şu gerçekki Fenerbahçe bu rotasyonla oynamaya alışkın değil. Yerliler sıkıntı yaşarsa Beşiktaş cezayı kesebilir, bu zayıfta olsa bir ihtimal olarak kesinlikle değinilmesi gereken bir durumdu. Ama başta söylediğimi sonda bir daha yazayım ''hayat normal akışında akarsa Fenerbahçe şampiyon olur''

Arazide Beşiktaş!

Beşiktaş Sompo Japan, sezon başında tehlikeli olabilecek bir takım olduğunu göstermişti, zira Ufuk Sarıca'nın başında olduğu bir ekip, bütçesi ne olursa olsun hesaba katılmak zorundadır. Nitekim Beşiktaş, kendisinden bütçe olarak yukarıda olan bir çok takımı geçerek adını finale yazdırdı. Bu onları başarılı saymamız için yeterli ama finalde de savaşmadan pes etmeyeceklerdir. Peki ne yapabilirler ona bakalım! Anadolu Efes serisinde Beşiktaş şunu çok net bir şekilde ortaya koydu, sert basketbol oynuyorlar, bu oyunu Fenerbahçe'ye de kabul ettirmek isteyeceklerdir. Atletizm ve sertlik konusunda geri adım atmamaları Fenerbahçe'yi kendi planlarından uzaklaştırabilir. Sezon içinde Beşiktaş büyük maçlarını sonunu getiremiyordu, bir çok derbiyi 4. periyotun son bölümünde kaybettiler, dar rotasyondan kaynaklı bu sorunu playoff maçlarında özellikle Efes karşısında çözdüklerini gördük. Efes serisinde oynadıkları maçların hepsinde son topa kadar ayakta kalmayı başardılar. Efes'i elemenin moraliyle Fenerbahçe karşısına çıkacaklar, bunu önemsiyorum. 

Beşiktaş Sompo Japan, hocasından başkanına, oyuncusundan malzemecisine Fenerbahçe'nin favori olduğunu kabul etmiş durumda. Onlar ekstra işlerin peşinde koşacaklar, bunlarında ne olduğu belli, işi savunma basketboluna çevirmek ve sürekli baskı yaparak Fenerbahçe'yi düzen dışına yani araziye çekmeye çalışacaklar. Fenerbahçe ise kendi oyununu oynarsa saha avantajıyla beraber bu işi bitireceğini biliyor. 

Bakalım kağıt üzerinde ki gibi hayat akıp gidecek ve Fenerbahçe şampiyon mu olacak? Yoksa küçük çaplı bir basketbol mucizesi izleyip Beşiktaş'ın şampiyon olduğunu mu göreceğiz!

Arkamıza yaslanalım ve keyfini çıkaralım.

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler