Arz etmek nasıl yazılır? Ayrı mı birleşik mi?

19.02.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 16:33

Arz etmek nasıl yazılır? Ayrı mı birleşik mi? Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz birçok kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'Arz etmek nasıl yazılır' kelimesidir. Arz etmek mi Arzetmek mi? Arz etmek nasıl yazılır kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Arz etmek nasıl yazılır? Ayrı mı birleşik mi?

AJANSSPOR-HABER

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden her gün binlerce kelimenin doğru yazılışı ile ilgili bilgiler aranmaktadır. Günümüzde birleşik kelimeler çoğu kez yanlış yazılarak karşımıza çıkabilir. En çok tereddüte düşülen kelimelerden bir tanesi de ''arz ederim'' olarak dikkat çekmektedir. Peki, arz ederim nasıl yazılır? TDK'ye göre arz ederim birleşik mi yoksa ayrı mı yazılır?

ARZ EDERİM NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu'na göre ''arz ederim'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

ÖRNEKLER

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Size sunduğum raporun değerlendirilmesini arz ederim.

Senin için hazırladığımız haberler