Arteta’dan Özil ve Sokratis yorumları!

23.01.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 14:02

Arsenal menajeri Mikel Arteta, eski futbolcuları Mesut Özil ve Yunan stoper Sokratis hakkında açıklamalarda bulundu. Mikel Arteta neler söyledi? İşte o açıklamalar…

Arteta’dan Özil ve Sokratis yorumları!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’in teknik direktörü Mikel Arteta, Mesut Özil ve Sokratis hakkında konuştu.

Arteta, takımdan ayrılan Mesut Özil ile Sokratis'in durumlarını 'hata' olarak belirtirken, Londra ekibinin bundan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe’ye transfer olan Özil, haftalık 350 bin Sterlin'lik sözleşmesiyle Premier Lig’in en çok maaş alan isimlerinden biriydi.

Topçular, bu haftanın başında ise bir diğer yüksek maaşlı savunma oyuncusu Sokratis'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu ve kontratının sona ermesine 6 ay kala Yunan futbolcu kulüpten ayrıldı.

İspanyol menajer ise Arsenal'ın yüksek maaşlı iki futbolcuyla yol ayrımına gitmek zorunda kalmaktan bir ders çıkarılması gerektiğini düşünüyor. Arteta, Londra ekibinin gelecekte oyuncuların sözleşme şartlarını daha iyi yönetebileceğini umuyor.

Arteta, ''Emin olabilirsiniz, ne oyuncu ne de kulüp açısından aynı durumu tekrar yaşamayı kimse istemez. Fakat Mesut Özil ve Sokratis ile yaşadığımız durumların her kulüpte artarak yaşandığını görebilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

“Yaşanan durumları çözmeye çalıştık fakat bu bazen mümkün olmuyor"

Açıklamalarına devam eden genç teknik adam, ''Olası benzer durumların önüne geçmek için kesinlikle açık sözlü olmalısınız. Eğer böyle bir şey yaşanırsa da sadece karar almalı ve yolunda gitmeyen işleri ertelememelisiniz. Bazen anlaşma yaparken 3 yıl sonra neler olacağını görmek imkansız. Yaşanan durumları yazın başlarında çözmeye çalıştık ve problem çıkmasından kaçınmaya çalıştık ancak bu bazen mümkün olmuyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca Mikel Arteta, Richard Garlick'in Arsenal Futbol Direktörü olarak görevlendirilmesinin Özil ve Sokratis ile yaşanan benzer durumları önleyeceğini belirtirken, "Kararlarımızda bize daha fazla sürdürülebilirlik ve başarı sağlayacağını umduğumuz farklı niteliklere sahip güçlü bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler