"Arsenal'in en büyük sorunlarından birisi kazanmak için oynamamasıydı"

25.09.2018 - 18:24 | Son Güncellenme: 25.09.2018 - 18:24

Arsenal'in 36 yaşındaki kalecisi Petr Cech, 2015 yılında Chelsea'den transfer olduğu Arsenal'in Arsene Wenger döneminde sahip olduğu eksikliklerden bahsetti.

The Guardian'ın haberine göre tecrübeli kaleci, Arsene Wenger döneminde takımın en büyük eksikliklerinden birinin ne olursa olsun "Arsenal tarzı"yla oynamaya çalışmaları olduğunu söyledi.

"Arsenal tarzıyla oynamak, kazanmaktan daha önemliydi"

36 yaşındaki Çek kaleci, "Bizim o dönemde en eksik olduğumuz noktalardan biri kazanmak için oynamaktan çok 'Arsenal tarzı'yla oynamak için sahaya çıkmamızdı. Premier Lig'te bu şekilde kazanamazsınız. Bazen çirkin maçlar da kazanmak zorunda kalıyorsunuz. Demek istediğim, eğer bir maçta tamamen iyi oynamasak bile bir şekilde oyunu sıkıştırıp 1-0 bile olsa kazanmanız gerekebiliyor." ifadelerini kullandı.

"Arsenal'in tekrardan nasıl kazanacağını öğrenmesi gerek"

Arsenal'in 10 yıldan fazla bir süredir şampiyon olamadığını hatırlatan Petr Cech, "Bir kulüp kupalar kazandığında onların sonuna kadar gidip orada işi bitirmeyi bildiğini görürsünüz. Bu her sporda böyledir. Arsenal 10 yıldan fazla bir süredir kupa kazanamıyor. Bunun nasıl yapılacağını tekrardan öğrenmek gerek. Yeni menajerimizle en baştan başlayıp, her maçı kazanma mentalitesine sahip olmayı öğrenmeye çalışıyoruz. Her maç gelişmeye çalışıyoruz, umarım en sonunda bu mentaliteye sahip olup yakın bir zamanda kupa kazanacak hâle geliriz." açıklamalarında bulundu.

Arsenal bu sezon Premier Lig'te çıktığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 12 puanla altıncı sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler