Arsenal, Sevilla'yı evine yolladı! PSV yarışa girdi

08.11.2023 - 23:48 | Son Güncellenme: 09.11.2023 - 01:05

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Arsenal, Sevilla'yı seyircisi önünde2-0 yendi; son 16'ya göz kırptı. PSV ise Lens galibiyetiyle son iki maç kala avantaj elde etti.

Arsenal, Sevilla'yı evine yolladı! PSV yarışa girdi

AJANSPOR - DIŞ HABER

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Arsenal, tamam mı devam mı maçındaki Sevilla'yı konuk etti. İlk yarıda daha etkili gözüken taraf ev sahibi Arsenal'di. 

Topçular, aradığı golü ise 30. dakikada buldu. Bukayo Saka'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Leandro Trossard, güzel bir vuruşla kaleciyi avladı ve topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 

Arsenal ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken; 64 dakikada sahneye Bukayo Saka çıktı. Ceza sahası içinden çektiği şutla topu sol alt köşeye gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Arsenal sahadan galibiyetle ayrılırak son 16'ya göz kırptı. 

İlgini Çekebilir
Pepe, Şampiyonlar Ligi'nde adını tarihe yazdırdı!
Habere Git

PSV kazandı, yarışa girdi

Gruptan çıkma yolunda büyük önem taşıyan maçta PSV Eindhoven, Lens'i konuk etti. Sert geçen ilk yarıdaki tek gol 12. dakikada geldi. Johan Bakayoko'nun penaltı noktasına yaptığı güzel ortaya iyi yükselen Luuk de Jong kafayla topu ağlarla buluşturdu ve PSV'yi 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda toplam altı sarı kart çıkarken; bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında en çok sarı kart çıkan maç rekoruna ortak olundu. İlk yarıyı PSV 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıda da sert oyun devam ederken; Morgan Guilavogui uzatmalarda ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı ve Lens maçı 10 kişi tamamladı. PSV maçı 1-0 kazanırken; puanını 5 yaptı ve rakibiyle puanları eşitledi. 

Şampiyonlar Ligi B Grubu puan durumu

B Grubu'nda Arsenal 9 puanda lider bulunuyor. İngiliz ekibini 5'er puanla PSV ve Lens takip ediyor. Grubun son sırasında ise 2 puanlı Sevilla var. 

Senin için hazırladığımız haberler