Fenerbahçe Opet yıldızı Arina Fedorovtseva: Hâlâ evlilik teklifleri alıyorum

20.10.2023 - 22:10 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 22:19

Sultanlar Ligi'nden Fenerbahçe Opet voleybolcusu Arina Fedorovtseva, Filenin Sultanları, Türkiye, modellik ve aldığı evlilik tekliflerinden bahsetti.

Fenerbahçe Opet yıldızı Arina Fedorovtseva: Hâlâ evlilik teklifleri alıyorum

Fenerbahçe Opet yıldızı Arina Fedorovtseva, Anadolu Ajansı için yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Genç voleybolcu açıklamalarında Türkiye'deki kariyerinden, Sarı-Lacivertli ekipteki hedeflerinden bahsederken modellik tekliflerine de yeşil ışık yaktı. 

“Dünyanın en iyisi olmak istiyorum”

Sarı-Lacivertli ekibin Rus oyuncusu Arina Fedorovtseva konuşmasında dünyanın en iyisi olmak istediğini “Dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Dünyanın en iyi voleybolcusu olacağıma inanıyorum. Bu, en büyük hedefim. Bunun için çok çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğim.” diyerek belirtti.

Babası olimpiyat, kardeşi Avrupa şampiyonu

Arina Fedorovtseva’nın babası Sergei Fedorovtsev olimpiyat şampiyonu bir kürekçiyken kız kardeşi Maria Fedorovtseva ise ritmik cimnastikte 3 Avrupa şampiyonluğu kazandı. Genç voleybolcunun annesi Ekoterina Fedorovtseva da kürek geçmişine sahip bir isim. Arina Fedorovtseva ise açıklamalarında anne ve babasının profesyonel kariyerinde önemli bir etken olduğunu fakat onların ilgilendiği sporu hiç düşünmediğini söyledi. Rus voleybolcu kürekçilik yerine ilk olarak yüzmeyi denediğini daha sonrasında ise daha çok sevdiği voleybolu seçtiğini anlattı.

İlgini Çekebilir
Taraftarlardan Arina Fedorovtseva'ya tepki: Kendine zengin koca bul
Habere Git

“Türk insanı çok iyi”

Türkiye’deki insanların voleybola duyduğu ilgiden övgüyle söz eden Arina Fedorovtseva, Fenerbahçe’deki ilk maçını unutamadığını söyledi. 19 yaşındaki voleybolcu Türkiye’deki deneyimlerinden şu ifadelerle bahsetti: “Türkiye’de insanların voleybol tutkusuna aşığım. İlk maçımı oynadığımda inanılmaz duygular yaşadım. Hâlâ sahaya her çıktığımda bunu hissediyorum. Türkiye'de insanlar voleybolu çok seviyor ve destekliyor. Türk insanı çok iyi. Bana çok sıcak ve iyi davranıyorlar. Bir yere gittiğimde bana çok güzel sözler söylüyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. Burada yaşadığım ve Fenerbahçe ailesinin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Bana bu hissi yaşattıkları için taraftarlara ve yanımda olan herkese minnettarım."

Rus voleybolcudan İstanbul’a övgüler

Açıklamalarında İstanbul’a olan sevgisinden de söz eden Fedorovtseva fırsat buldukça şehrin tarihi yerlerini ziyaret ettiğini belirtti. Fenerbahçe yıldızı “İlk sezonumda İstanbul'u çok dolaştım. Gittiğimde hep özel enerji hissettiğim yerler var. İstanbul'un tarihi yerlerine gittiğimde çok huzurlu hissediyorum. Bu, bana özel bir enerji sağlıyor. Mesela Topkapı Sarayı gittiğim yerlerden biri. İnanılmaz. Olağan dışı bir şey. Daha önce görmediğim eserler gördüm. Bazı şeyleri ilk kez görmek benim için inanılmazdı. Mükemmel duygular yaşadım.” diyerek İstanbul’un tarihi ve kültürel yönlerine duyduğu hayranlığı anlattı.

“Sultanlar Ligi en güçlü lig”

Vodafone Sultanlar Ligi’nden en güçlü lig olarak bahseden genç smaçör Türkiye’de forma giydiği süre boyunca çok önemli tecrübeler kazandığını vurguladı. Fedorovtseva, Sultanlar Ligi hakkında “Türkiye Ligi'nde oynamak bana çok şey kazandırdı. Türkiye'ye geldiğimde çok gençtim. Burada büyüyorum. Hayatımın geri kalanında bana yardımcı olacak birçok şey öğreniyorum. Hâlâ her gün gelişmeye devam ediyorum. Sultanlar Ligi şu anda en güçlü lig. Her geçen yıl güçleniyor. Muhtemelen bu sezon A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın elde ettiği büyük başarıyla daha da güçlenecek. Oyuncular sürekli gelişiyor. Ligin seviyesi çok iyi.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Arina Fedorovtseva ile Berke Özer el ele
Habere Git

Fedorovtseva, Şampiyonlar Ligi için umutlu

Son 2 sezonda Fenerbahçe Opet ile CEV Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan 19 yaşındaki sporcu bu sezon için “Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağımıza gerçekten inanıyorum. Çok umutluyum. Bunu başarabilmek için her şeye sahibiz. Son 2 sezonda yarı final oynadık ve bu şampiyonluğa çok yaklaştık. Bu sezon hedefimize nasıl ulaşacağımızı biliyoruz. Gerçekten başaracağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Genç voleybolcudan modelliğe yeşil ışık

Fenerbahçe Opet’te hem performansı hem de güzelliği ile dikkat çeken Arina Fedorovtseva teklif alması durumunda modellik yapabileceğini söyledi. Henüz bir reklam ya da modellik teklifi almadığını söyleyen Rus voleybolcu bu konuda “Voleybolu seçtiğim için çok mutluyum. Ait olduğum yerde olduğumu hissediyorum. Eğer reklam ya da modellik teklifi alırsam muhtemelen cevabım 'Evet' olur. Sporculuk hayatıma engel olmayacaksa neden olmasın…” dedi. 

“Hâlâ evlilik teklifleri alıyorum”

Bir dönem sosyal medya üzerinden aldığı evlilik teklifleri ile gündeme gelen Arina Fedorovtseva tekliflerin hâlâ devam ettiğini söyledi fakat yüzük iddialarını “Bu mesajlara karşı özel bir tepkim olmadı. Bu nedenle parmağıma yüzük taktığım iddiaları ise doğru değil. Bu yüzüğü 18. yaş günümde annem hediye etti. Anlamı çok büyük.” diyerek yalanladı.

İlgini Çekebilir
Fedorovtseva - Berke Özer aşkında yeni gelişme! Formasını giydi
Habere Git

“Belki gelecekte Türkçe röportaj verebilirim”

Türkçe’ye ilgi duyduğunu belirten Fenerbahçe Opet oyuncusu en çok kullandığı Türkçe ifadeyi ise “Türkçe ile aram çok daha iyi olabilir. Daha fazla Türkçe öğrenebilirim ama genelde İngilizce’ye odaklanıyorum. Buraya geldiğimde hiç konuşamıyordum. Tabii ki bazı kelimeleri biliyorum ama konuşamıyorum. En fazla kullandığım Türkçe kelime ise 'Şöyle böyle'. Belki gelecekte Türkçe röportaj verebilirim. Bunu gerçekten istiyorum. Türkçe öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Takım arkadaşlarım bu konuda bana çok yardımcı olabilir.” sözleriyle açıkladı.

Fedorovtseva’nın en sevdiği Türk yemeği hangisi?

Anadolu Ajansı için yaptığı açıklamalarda Türk yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Arina Fedorovtseva en sevdiği yemek için ise “Pirinç pilavını çok seviyorum. Türk yemeklerinin çoğunu beğeniyorum. Hepsini denemeye çalışıyorum. Türk yemekleri yapmayı denedim ancak daha çok kahvaltı hazırlıyorum." şeklinde konuştu. 

“Türk Milli Takımı inanılmaz bir seviyede”

Bu yaz adeta “altın yaz” geçiren Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası da dahil olmak üzere kazanabileceği tüm kupaları kazandı. Filenin Sultanları’ndan Gizem Örge ve Eda Erdem Dündar ile aynı takımda yer alan Fedorovtseva ise bu konuda “Türk insanına ve voleybolseverlere gerçekten inanılmaz duygular yaşattılar. İnanılmaz bir seviyedeler. Çok iyi bir performans sergilediler. Bunun için çok mutluyum. Türkiye için en iyisini diliyorum." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Opet kadrosunda yeni sezon için önemli değişiklikler
Habere Git

Fedorovtseva’dan Melissa Vargas değerlendirmesi

Fenerbahçe Opet’te Melissa Vargas ile de takım arkadaşı olan Arina Fedorovtseva, oyuncunun performansını ise “Vargas, Türkiye'nin elde ettiği şampiyonluklarda çok önemli rol oynadı. Vargas, şu an bana göre en iyi oyuncu. İnanılmaz bir karakter. Çok özel bir insan. Onu çok seviyorum." diyerek değerlendirdi.

Hedef Olimpiyat Oyunları

Açıklamaları ile dikkat çeken Arina Fedorovtseva, Anadolu Ajansı muhabirinin kendisine yönelttiği kelimelere kısa cevaplar verdiği bir oyun oynadı. İşte genç voleybolcunun o sorulara cevaplar…


Fenerbahçe: Enerji 

İstanbul: Renkli şehir

Moskova: Evim

Türkçe kelime: Aynen öyle
 
Eda Erdem: Efsane
 
Olimpiyat Oyunları: Hedefim

Senin için hazırladığımız haberler