Arda'yı çok sevdim!

01.09.2015 - 16:53 | Son Güncellenme: 01.09.2015 - 16:54

Arda Turan dünya gururumuz olarak gecenin yıldızı olarak parladı.. Çok sevdim onu bir kez daha hem de tebrik ederek..

Dün gece Şansal Büyüka ve Tümer Metin ile canlı bir söyleşi izledim. Arda Turan dünya gururumuz olarak gecenin yıldızı olarak parladı..Çok sevdim onu bir kez daha hem de tebrik ederek.. Kendini taşıdığı  aydınlatıcı ve net fikirlerin sabırla sahibi olarak konuşurken; herkese ve özellikle Türk futbolunun içinde olanlara net mesajlar verdi.

Ve ben dünya gururumuz olan Arda Turan'ı çok sevdim! Türk futbolu adına ve kendine geliştirdiği sabır, emek, bilgi ve uygulama ile yepyeni kişiliğine şapka çıkartıyorum. Her kesime mesajlar vardı ve çok netti..

Bu mertçe ve gerçekçi  açıklamalardan alınacak çok ders vardır.. Temelinde dürüstlük, çalışmak, çağdaş ve mert olmak yatan Bayrampaşalı "ki ben de Rami doğumlu olarak Eyüp'de yaşıyorum" ARDA artık Dünyanın en büyük takımının futbolcusudur..

Futbol eğitimi ve gelişmesini A. Madrid'de teknik direktör Simeone ile tamamlamıştır.. Mahalle arasında ve kale arkalarında başlayan futbol yolculuğunun en büyük olma hedeflerine sabırla ulaşırken, ülkemizin futbolunu da haklı olarak ciddi uyarılarla eleştirmiştir..

Herkese bir ders var almak istenirse! Kendi futbol düşüncelerine de Barcelonalı Arda Turan olarak futbolumuz adına da gerekli uyarıları yapmıştır. Yıllardır oynanan futbolun doğru olmadığını anlatmam birçok kesime etki yapmazken, Arda ile teyidini en azından kabullenmek zorundadırlar.

Sempatik ve insani kimliğinin ortaya koyduğu örnekler önemsenmelidir. Arda bu anlamda futbol adına sana olan minnet ve sevgim artmıştır..

Kamp yapmaktan, antrenmana kadar ve kişisel ilişkilerden takım oyununa dek masaya yatırılan konular; yönetici, futbolcu ve özellikle teknik adamlara örnek bir hatırlatmadır. Özellikle her zaman savaşını verdiğim Türk futbolu gerçeğimizde geniş alanda oynama nedeni ile asla başarılı olmayacağımızı hatırlatması futbolumuzun ana sorunudur..

Kendini garantiye alan ve riske girmeyen futbolcu  tiplerinden oluşan takımlarımızın kötü alışkanlıkları meslektaşlarımca önlenemeyecek boyuttadır. Defansın son adamı ile forvetin en ileri oyuncusu arasındaki büyük alan günün futbolunu etkilemekte olup yavaşlatmaktadır.

Baskı ve çabuk isabetli pas trafiği asla devamlı ve gerçekçi olmadığından kopuk kopuk bölümlerle uygulanması sonucu yenilen ve atılan gollerde hatalar çoktur! Gelen yabancı futbolcuların da bu düzene uyarak istenilen başarıyı ortaya koymayarak  zamanla oyun disiplini ve  fiziksel anlamda etkisiz kalmaları, hatta değer yitirmeleri bundandır .

Kişisel ilişkilerde, kamp ve maça gidiş gelişlerdeki gerçekleri de dile getiren değerli futbolcumuz bana göre geleceğin de en büyük teknik adamlarından birisi olmaya namzettir. Çünkü dürüst olarak mesleğini çok seven ve açık konuşan kimliği bizim ülke olarak en büyük kazancımızdır .

Daha çok detaya girmeye gerek yok. Arda Turan bizimdir ve onu gururla Barcelona'da izlerken en azından nerelerden nerelere ve nasıl geldiğini unutmadan hatırlayalım bu yeter.. Başarılar Arda Turan!

Senin için hazırladığımız haberler