Real Madrid'in yeni transferi Mbappe, Arda Güler'i geçemedi

04.06.2024 - 12:20 | Son Güncellenme: 04.06.2024 - 12:36

Şampiyonlar Ligi ve LaLiga şampiyonluğunu kazanarak sezonu çifte kupayla kapatan Real Madrid, transferde de bombayı patlatarak Kylien Mbappe'yi kadrosuna kattı. Fransız yıldız, Arda Güler'in gerisinde kaldı. İşte detaylar...

Real Madrid'in yeni transferi Mbappe, Arda Güler'i geçemedi

AJANSSPOR - HABER

LaLiga'da yaşadığı 36. şampiyonluğun ardından finalde Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek  Şampiyonlar Ligi'nde 9. kez mutlu sona ulaşan Real Madrid, yeni sezon öncesi yılın transferine de imza attı.   

Real Madrid, Mbappe'yi transfer etti

İspanyol ekibi, uzu zamandır transferi için uğraş verdiği Fransa Milli Takımı ve Paris Saint-Germain'in 25 yaşındaki yıldızı Kylian Mbappe'yi kadrosuna kattı. 

5 yıllık imza attı

La Liga devi, Mbappe ile beş yıllık sözleşme imzalarak, transfer "Real Madrid C.F. ve Kylian Mbappé önümüzdeki beş sezon boyunca Real Madrid oyuncusu olması konusunda anlaşmaya vardı." ifadeleriyle duyuruldu.

Mbappe, Arda'yı geçemedi

Ancak Real Madrid'in gerçekleştirdiği bu sansasyonel transferin duyurusu, milli futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol ekibine transferinde yapılan duyurunun gerisinde kaldı.

"Türk incisini geçemedi"

İspanyol basınından Defensa Central, Fransız yıldızın, Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olduğu gün yapılan duyurudaki beğeni sayısını aşamadığına dikkat çekti.

Haberin devamında 'Türk incisi' olarak adlandırılan Arda Güler'in 944 bin beğeniyle Real Madrid'in sosyal medyada en çok ses getiren oyuncusu olduğu belirtildi. Mbappe'nin transfer duyurusunun global boyutta henüz 848 bin beğeniye ulaştığı ve ilerleyen sürede nasıl bir seviyeye erişeceğinin ise merakla beklendiği kaydedildi.

256 gol, 108 asist

Güncel piyasa değeri 180 milyon euro olan Real Madrid'in yeni transferi Fransız futbolcu Kylian Mbappe, geride kalan 7 sezonda Paris Saint-Germain formasıyla 308 maçta sahaya çıkarken 256 gol ve 108 asistlik performans sergiledi.

25 yaşındaki yıldız, Paris Saint-Germain ile 6 Fransa Ligue 1 şampiyonluğu, 4 Fransa Kupası şampiyonluğu, 2 Fransa Lig Kupası şampiyonluğu ve 3 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler