Arda Güler neden ilk 11'de değil? Mehmet Demirkol açıkladı: “Sebebi yorgunluk değil"

22.06.2024 - 19:20 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 00:50

EURO 2024 F Grubu’nda Portekiz ile karşılaşan Türkiye’de Arda Güler ilk 11’de yer almadı. Mehmet Demirkol ise genç yıldızın kadroda yer almama sebebini açıkladı.

Arda Güler neden ilk 11'de değil? Mehmet Demirkol açıkladı: “Sebebi yorgunluk değil"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımımızın Portekiz ile Borussia Dortmund’un stadyumunda karşılaştığı maçta Gürcistan maçının yıldızlarından olan Arda Güler’in ilk 11’de başlamaması futbolseverlerde soru işareti yarattı. Dün yapılan basın toplantısında ise teknik direktör Vincenzo Montella, genç yıldızın yorgun olduğunu söylemişti. 

“Yorgunluk demeyelim ona” 

Arda Güler’in kadroda olmaması hakkında konuşan Socrates Dergi’de konuşan Mehmet Demirkol, “Yorgunluk demeyelim. Yorgunluk dediğin zaman 'Ben yorgunum, oynamak istemiyorum' gibi bir şey algılanıyor. Tercüme hatası mı yapıldı bilmiyorum. Yorgunluk değil, sakatlığa varabilecek bir ağrı dolayısıyla..." aldığımız bilgi bu yönde.” İfadelerini kullandı.

Zorlarsa turnuvayı kapatabilir

Mehmet Demirkol ile birlikte program yapan Övünç Özdem ise, “Adeleye yakın kasık bölgesinden ağrısı var. Zorlarsa turnuvayı kapatabilme ihtimali ile karşı karşıya kalabilirdi. Bu nedenle Arda bugün ilk 11’de başlamadı” dedi.

“Altay kararı ilginç”

Montella’nın Altay’ı sahaya sürmesine değinen Mehmet Demirkol: “ Altay Bayındır bütün sezonu yedekte geçirdi. Galiba teknik direktör milli takım ile oynadığı Polonya maçı performansından memnun kaldı. Uğurcan Çakır’ında çok mükemmel bir sezon geçirdiğini söyleyemeyiz ama sonuçta sürekli oynadı. Altay tercihi ilginç” şeklinde konuştu

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Portekiz'e 3-0 mağlup olduğumuz maç sonrası Arda Güler tercihi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Arda 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi"

Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın 11 başlamamasının hatırlatılması üzerine Vincenzo Montella, "Maçı kaybettiğinizde milli takım olarak da kulüp olarak da düşman bellenen teknik direktör olur. Belirttiğiniz nedenlerle bunu yapamadık. Kenan ve Arda çok iyi oyuncular. Arda maça çıkacak durum değildi. 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Kenan'ı da tercih ettik. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller. Hafta 1 maç belki ama 4 günde 1 maç oynadığı zaman maç fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmanız gerekiyor. Kenan bir önceki maçta da çok iyi oynadı. Polonya karşı da çok iyi oynadı. Futbolcular değişik durumla karşı karşıya, 3 günde 1 maça çıkıyorlar. Sebep bu" ifadelerini kullandı.

"Arda çok iyi ve zeki bir oyuncu"

Bütün futbolcularla arasının iyi olduğunu aktaran Montella, "Arda çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor" dedi.

Maç esnasında sahaya santrfor almayı düşündüğünü söyleyen Vincenzo Montella, "Maça esnasında bunu düşündüm. Ama ilk yarının sonuna doğru sakatlık yaşadık, değişiklik yaptık. Son oyuncu değişikliğinde de bir santrfor sahaya sürdük. Ama Samet sakatlandı. Dolayısıyla oyuncu değiştirme şansımız da o noktada bitmişti" açıklamalarda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler