Arda Güler, Çekya karşılaşmasında forma giyecek mi? İşte Montella'nın tercihi...

26.06.2024 - 10:54 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 11:02

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında bu akşam Çekya ile karşılaşacak A Milli Takım'da Arda Güler'in forma giyip giyemeyeceği belli oldu.

Arda Güler, Çekya karşılaşmasında forma giyecek mi? İşte Montella'nın tercihi...

AJANSSPOR-HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen Türkiye, organizasyondaki üçüncü sınavını bu akşam Çekya karşısında verecek. Hamburg'daki Volkspark Stadı'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve mücadeleyi TRT 1 naklen yayınlayacak.

Gruptan nasıl çıkarız?

Türkiye, galibiyet ya da beraberlik halinde grubu 2. bitirip diğer maça bakmaksızın son 16 turuna kalacak ve Avusturya ile eşleşecek. Milli Takım'ın bugün mağlup olması halinde ise grup 3.'lüğü için Gürcistan'ın Portekiz'e puan kaybetmesi beklenecek. Böyle bir tabloda Türkiye, en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse üst tura yükselecek ve B ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

İkinci olursak rakip Avusturya

Çekya karşısında bu akşam eğer umduğumuz sonucu alır ve grubu ikinci sırada bitirirsek, rakibimiz şimdiden belli. Dün Hollanda'yı 3-2 mağlup ederek D Grubu'nu lider tamamlayan Avusturya, bu durumda son 16 turundaki rakibimiz olacak.

İlgini Çekebilir
Haydi Bizim Çocuklar! Son 16 için...
Habere Git

Abdülkerim Bardakcı cezalı

A Milli Takım'da ilk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı, Çekya karşısında forma giyemeyecek. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydin ve Zeki Çelik, bugün sarı kart görmeleri halinde son 16 turunda cezalı olacak.

Arda Güler oynayacak mı?

Sabah'ta yer alan habere göre; Gürcistan maçında attığı şık golle tarihe geçen, Portekiz karşısında ise ağrıları olduğu gerekçesiyle son bölümde oyuna dahil olan Arda Güler'in durumu merak konusuydu. Son iki gündür takım çalışmalarında yer alan 19 yaşındaki genç yıldızın kasığındaki sorunun devam ettiği fakat bugün Çekya'ya karşı ilk 11'de olmasa da sonradan sahada olacağı öğrenildi. 

Kenan Yıldız 11'de

Teknik direktör Vincenzo Montella, Arda'nın yerine Kenan Yıldız'a görev verecek. 19 yaşındaki futbolcu ise ikinci yarıda oyuna alınacak. Bu arada A Milli Takım'da ayak bileğinde travma oluşan Orkun Kökçü'nün oynaması zor. İtalyan hoca kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper'e görev verecek. İleride ise Yusuf Yazıcı'nın oynaması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye ikinci çıkarsa rakip Avusturya! Finale kadar devler yok...
Habere Git

30 bin Türk'ten Hamburg'a akın

A Milli Takım'ın Dortmund'da oynadığı Gürcistan ve Portekiz maçlarında tribünün çoğunluğunu ele alan Türk taraftarlar, Hamburg'da da aynı atmosferi yaşatacak. 49 bin kişi kapasiteli Volkspark Stadı'nda oynanacak mücadelede tribünlerde 30 bine yakın Türk futbolseverin olması bekleniyor. Türkler, çevre ülkelerden de bu şehre gelerek kritik karşılaşmada takıma destek verecek. Bu arada Ay-Yıldızlılar'ı desteklemek isteyen ancak bilet bulamayan özellikle gurbetçi taraftarlar arayışlarını sürdürüyor. Karaborsada 150 Euro'luk biletlerin 750 ila 1000 Euro arasında alıcı bulduğu kaydedildi.

Mert yok, kale yine Altay'ın

Millilerin tecrübeli file bekçisi Mert Günok, sakatlığı nedeniyle dün sabah yapılan antrenmanda da yer almadı. Mert'in dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ağrıları bulunduğu ve Çekya mücadelesinde de forma giymesinin beklenmediği ifade edildi. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın Mert Günok'un yokluğunda tercihi Altay Bayındır olmuştu. İtalyan hocanın Çekya'ya karşı da eldivenleri yine Altay'a vereceği belirtildi.

Defansta değişiklik

A Milli Takım'da Abdülkerim Bardakcı kart cezası nedeniyle Çekya maçında forma giyemeyecek. Ayrıca son karşılaşmada hem kötü performans gösterip ciddi hatalar yapan hem de bir sakatlık yaşayan Samet Akaydin'in da 11'de olma ihtimali zayıfladı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın bugün defans tandeminde Merih Demiral ile Kaan Ayhan ikilisini sahaya sürmeyi planladığı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler