Arda Güler, Real Madrid'in Kadroya İsmini Kaydettiği İlk Transfer Oldu

18.07.2023 - 16:31 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 17:22

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, Carlo Ancelotti'den formayı kaptı. Arda, A takımın La Liga'ya resmi kayıt yaptırdığı ilk isim oldu.

Arda Güler, Real Madrid'in Kadroya İsmini Kaydettiği İlk Transfer Oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Türk futbolunun genç yıldızı Arda Güler, yeni sezon öncesi Fenerbahçe'den ayrılarak Real Madrid'e transfer oldu. 18 yaşındaki futbolcunun dünya devlerinden birine gidişi, büyük yankı uyandırdı. Türk futbol severler tarafından sıkı takip edilen Arda, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin de gözdesi haline gelmeyi başardı.

Arda Güler Real Madrid kampında beğeni kazandı

Mundo Deportivo'dan Ramon Fuentes'in haberine göre Arda Güler, Real Madrid'in A takımında formayı kaptı. Özellikle hazırlık kampında takım arkadaşlarının yanı sıra teknik direktör Carlo Ancelotti'nin de dikkatini çeken milli futbolcu, gösterdiği performans ile beğeni kazandı. 

Transferler arasında kaydedilen ilk oyuncu Arda Güler

Arda Güler, dünya devi ile resmi sözleşmeye imza attıktan kısa bir süre sonra Real Madrid A takımının La Liga listesine kaydedildi. Arda'nın, Jude Bellingham, Joselu ve Fran Garcia gibi yeni transferler arasında takıma en son katılan oyuncu olmasına rağmen ismi kaydedilen ilk oyuncu olduğu ortaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'in ilk maçları S Sport Plus'ta olacak!
Habere Git

Barcelona çok istedi

Fenerbahçe'de gösterdiği performans ile tüm Avrupa'nın dikkatini çeken ve gelişim göstererek beğeni kazanan Arda Güler, yaz transfer döneminin başlamasıyla teklif almaya başladı. Birçok kulübün Sarı-Lacivertliler ile görüşmelerde bulunduğu bilinirken Arda'yı kadrosuna katmayı en çok isteyen takımlardan biri de Barcelona'ydı.

"Deco transfer için İstanbul'da"

Katalan kulüp, scout şefi efsane Deco'yu Arda Güler transferi için İstanbul'a gönderdi. Deco, Ali Koç yönetimi ve oyuncu cephesiyle görüşmelerde bulundu. Barcelona Başkanı Laporta ise Arda transferi için "Arda Güler çok yetenekli bir oyuncu. Transfer etmek için çalışıyoruz Scout departmanımız Arda'yı takip ediyordu. Ona ilgimiz çok yüksek. Deco bu transfer için İstanbul'da" demişti.

Real devreye girdi, Arda imzayı attı

Barcelona ile adı ciddi şekilde anılan Arda Güler'in anlaşması bekleniyordu. Barcelona, Arda Güler'in bir yıl daha Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyerek gelişimini sürdürmesini istedi. Fakat transferde devreye giren Real Madrid, oyuncuya takımın bir parçası olacağı sözünü vermesiyle imzayı attırdı. Carlo Ancelotti'nin Arda Güler ile yaptığı görüşme, transferde etkili oldu.

İlgini Çekebilir
Ancelotti açıkladı: Arda Güler'den sonra sistem değişiyor
Habere Git

Arda'nın sonraki satışında yüzde 20'lik pay Fenerbahçe'nin

Fenerbahçe ile Real Madrid 20 milyon Euro bonservis bedeli + başarıya bağlı 10 milyon Euro'luk bonus karşılığında anlaşma sağladı. Sarı-Lacivertliler ayrıca Arda Güler'in sonraki satışından yüzde 20 pay aldı.

Senin için hazırladığımız haberler