Antrenörler yaratıcı olmalı

15.03.2017 - 22:20 | Son Güncellenme: 15.03.2017 - 22:20

Gol; futbol oyununda heyecanın doruklaşmasıdiı. Fakat gol çok sık rastlanan bir olgu değildir.  Futbolun inişli çıkışlı güzelliği golü ararken, insanı mutlu eden becerilerdir. Bu beceriler arasinda top sürme, dripling ve çalım önemli yer tutar.

Top sürme futbolcunun özelliğini ve stilini sergileyen çok önemli bir silahtır. Boşlukları kullanabilmek için gereken zaman ayarı ise ancak bilinçli bir top sürme ile dengelenebilir.  Bir futbolcunun çok iyi dripling yapması demek süratle koşarken topa hakim olması demektir. Bazen çok iyi koşan, dripling yapabilen bir futbolcunun arkadaşlarından yardım alamadığı ve baskı gördüğü anlar olabilir. Bu şartlarda bu futbolcunun problemini kendi çözmesi yani çalıma baş vurması kaçınılmazdır.

Çalım bir risktir fakat mecbur kalındığı ve başarıldığı zaman gol pozisyonlarına kadar uzanır, izleyenlere doyulmaz bir seyir zevki verir.  Çalım; vücutla ya da topla yapılan bir aldatma hareketidir.  Rakibi kendi gideceği yönün aksine hareket ettirerek ondan kurtulma sanatıdı  .Türk futbolu uzun süredir yıldız futbolcu sıkıntısı çekmektedir. Şu anda bu anlamda futbolcu sayısı bir elin parmaklarından fazla değildir.  Fakat bu azlığın suçu futbolcularda değildir.

Kalitesiz futbo,l kısır skorlar yıldız futbolcu yokluğu bu yüzdendir. Şu anda Türk antrenörlerinin alt yapılardan başlayıp yaratıcı hareketlerinin yapılmasını teşvik etmeleri gerekmektedir.  Her futbolcunun kendilerine özgü çalımları vardır. Bunların daha mükemmel hale getirilmesi ve yeni değişik aldatıcı hareketlerin öğrenilmesi futbolun güzelleşmesi yanında, karşılaşmanın skorunu da etkilemektedir. Rizikodan korkan ve futbolcusuna cesaret aşılamayan antrenörlerin Türk futboluna katkıda bulunmalari mümkün değildir . Türk futbolunda yaratıcı, sanatkâr ve usta ayaklar için biz antrenörlere çok iş düşmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler