Eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Anthony Joshua Ringlere Dönüyor

08.02.2023 - 19:10 | Son Güncellenme: 08.02.2023 - 20:02

Eski WBO,WBA,IBF ve IBO Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu İngiliz boksör Anthony Joshua, 1 Nisan'da Jermaine Franklin karşısında ringlere dönüyor.

Eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Anthony Joshua Ringlere Dönüyor

AJANSSPOR-HABER

Eski İngiliz ağır sıklet boks şampiyonu Anthony Joshua'nın ringlere döneceği tarih belli oldu. Sporcunun promotörlük görevini üstlenen Matchroom Boxing şirketi Joshua'nın 1 Nisan'da Londra'daki O2 Arena'da Jermaine Franklin ile karşı karşıya geleceğini duyurdu.

Usyk ağır sıklete ben geldim dedi

Anthony Joshua elinde WBF,WBO,IBF ve IBO kemerlerini bulunurduğu 2021'de Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk ile karşılaştı. O dönem ağır sıklette henüz 3. maçına çıkan Usyk, Joshua'yı hakemlerin ortak kararıyla alt etmiş ve kemerlerin yeni sahibi olmuştu.

Joshua rövanştan da eli boş döndü

Joshua-Usyk ikilisi 20 Ağustos 2022'de rövanş için tekrardan karşı karşıya geldi. 12 raundun tamamlandığı maçta kazanan yine Ukraynalı boksör oldu. Ukrayna-Rusya krizi esnada cephede bulunan Usyk özel izin ile geldiği karşılaşmadan split desicion (hakemlerin çoğunluk kararı) kararıyla galip ayrıldı ve kemerlerini korudu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan boksör açıklaması
Habere Git

Hearn boksörünü korudu

Anthony Joshua'nın menajeri Eddie Hearn sporcusunu Usyk mağlubiyetlerinden sonra bir süre geri çekti. WBC Ağır Sıklet Şampiyonu Tyson Fury ve eski WBC Ağır Sıklet Şampiyonu Deontay Willder ile dövüşeceği sıklıkla gündeme gelen dövüşcünün menajeri Hearn, Joshua'nın alacağı bir tane daha mağlubiyetin kariyerini olumsuz etkileyeceğini düşşündüğü için anlaşmaya yanaşmadı.

Ruiz'i zor alt etti

33 yaşındaki Joshua'nın başarılarla dolu kariyerinde güverteye ilk delik 1 Haziran 2018'de Meksikalı Andy Ruiz'de knockout olarak kemerlerini kaybettiği maçta açıldı. Sonrasında 7 Aralık'ta kemerlerini puanlama ile biten maçta geri alan "AJ" lakaplı boksör Ruiz defterini zor da olsa kapatmıştı.

Amerika'nın yükselen yıldızı Franklin

29 yaşındaki Jermaine Franklin 2015'te başladığı profesyonel kariyerinde 22 maça çıktı ve 14 knockout ile toplam 21 galibiyet aldı. İlk ciddi rakibi 26 Kasım 2022'de karşı karşıya geldiği ağır sıklette dünya 7.'si İngiliz Dillian Whyte olan Franklin, o maçta 12 raunt sonunda puanla kaybetmişti.

İlgini Çekebilir
Dünya şampiyonu milli sporcu Şipal boksa veda etti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler