Antalyasporlu Doğukan Sinik'e İtalya Ve İspanya'dan Transfer Kıskacı

07.04.2022 - 10:04 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 10:12

Galatasaray ve Trabzonspor’un transfer listesinde olan Antalyasporlu Doğukan Sinik'e İspanya ve İtalya’dan 3 kulüp talip oldu. Akdeniz ekibi, olası transferden 5 milyon Euro gelir bekliyor. Detaylar haberimizde...

Antalyasporlu Doğukan Sinik'e İtalya Ve İspanya'dan Transfer Kıskacı

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Ersun Yanal döneminde fazla forma şansı bulamasa da Nuri Şahin’in göreve gelmesiyle Antalyaspor’un vazgeçilmez oyuncularından birisi olan ve A Milli Takım’dan davet alan Doğukan Sinik’in talipleri giderek artıyor. A Milli Takım’ın İtalya ile oynadığı hazırlık maçında Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirerek ilk kez milli olan 23 yaşındaki futbolcu için Türkiye’den Galatasaray ile Trabzonspor girişimlerde bulunurken, Kırmızı-Beyazlıların Basın Sözcüsü Adnan Başkan da İspanya’dan 2, İtalya’dan da 1 kulüple görüşme halinde olduklarını ifade etti.

Trabzonspor’un teklifi belli oldu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın kadrosunda görmek istediği Doğukan Sinik için Bordo-Mavililerin gözden çıkardığı ücret belli oldu. Karadeniz temsilcisinin Doğukan Sinik’in bonservisi için 3 milyon Euro ya da 1.6 milyon Euro artı 1 futbolcuyu takasta göndermek istediği belirtildi.

Galatasaray avantajlı

Doğukan Sinik’in transferinde en güçlü adayın ise Galatasaray olduğu iddia edildi. Sarı-Kırmızılıların genç futbolcuyu kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu ve önemli yol kat ettiği öne sürülürken, Burak Elmas yönetiminin ibra edilmemesinin ardından transferin beklemeye alınabileceği vurgulandı. İstanbul ekibinde yapılacak seçimin ardından belirlenecek yol haritasına göre Doğukan Sinik’in de geleceğinin netleşeceği ortaya koyulan iddialar arasında yerini aldı.

5 milyon Euro bonservis bekleniyor

2023-2024 sezonunun sonunda sözleşmesini tamamlayacak Doğukan Sinik için Antalyaspor’un beklediği bonservis bedelinin 5 milyon Euro civarında olduğu iddia edildi. Başarılı futbolcu, özellikle milli takıma davet edilmesinin ardından büyük ilgi toplarken, sezon sonunda Kırmızı-Beyazlı takımla yollarını ayırma olasılığı oldukça yüksek.

En skorer sezonu

Antalyaspor formasıyla toplamda 116 maça çıkan Doğukan Sinik, 5 gol ve 10 asiste imza koyarken, aynı zamanda kariyerinin en skorer sezonunu geçiriyor. Bu sezon Süper Lig’de çıktığı 25 maçta 3 gol ve 5 asiste imza koyan başarılı futbolcu, 8 gole direkt etki etmeyi başardı.

Nuri Şahin ile yeniden doğdu

Bu sezon Ersun Yanal döneminde fazla şans bulamayan ve ilk 8 haftada sadece 60 dakika süre alabilen Doğukan Sinik, Nuri Şahin’in göreve gelmesiyle birlikte adeta yeniden doğdu. Nuri Şahin’le takımın vazgeçilmezlerinden birisi olan milli futbolcu, ligde bin 742 dakika oyunda kalarak 3 gol ve 5 asist üretti. Doğukan Sinik, bu performansıyla A Milli Takım’dan da davet alarak, İtalya maçının 77. dakikasında Enes Ünal’ın yerine oyuna dahil olup ilk kez Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

“Doğukan’ı beğenmeyen futboldan anlamıyordur”

Nuri Şahin, geçtiğimiz ocak ayında Doğukan Sinik ile ilgili olarak ortaya koyduğu ifadelerle dikkat çekmişti. Doğukan Sinik’in performansının eleştirilmesine sert karşılık veren Şahin, “O’na çok güveniyorum. O da güvenimizi bugüne kadar boşa çıkarmadı. Doğukan'ın futbolunu beğenmeyen, futboldan çok anlayan bir insan değildir açıkcası" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler