Antalyaspor'un İsraillileri Gaziantep maçına çıkmayacak!

20.10.2023 - 15:07 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 15:23

Antalyaspor'un transfer ettiği iki İsrailli futbolcu Ramzi Safouri ve Sagiv Jehezkel, Süper Lig'de Gaziantep FK maçına çıkmama kararı aldı. Detaylar...

Antalyaspor'un İsraillileri Gaziantep maçına çıkmayacak!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Hamas'ın saldırılarının ardından İsrail tarafından başlatılan operasyonlarda binlerce masum kişi hayatını kaybetti. Gazze'de yaşananlara futbol dünyası da sessiz kalmazken, birçok kulüp İsrail'in Gazze'ye karşı saldırılarını kınadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise bölgede hayatını kaybeden masumlar için müsabakalar öncesinde saygı duruşunda bulunulacağını ve siyah kol bandı takılacağını duyurdu.

Saygı duruşunda bulunmak istemediler, maça çıkmıyorlar

İsrail basınından Sport 5'in haberine göre Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor'un sezon öncesi kadrosuna kattığı iki İsrailli futbolcu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, ligin 9'uncu haftasında oynanacak maça çıkmak istemedi.

Kulüple görüşen iki futbolcu da müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunmak istemediklerini iletirken, yaşanan zorlu süreç nedeniyle maçta yer almak istemediklerini bildirdi. Antalyaspor, futbolcuların talebini kabul etti.

İlgini Çekebilir
İsrail ve Filistin bayraklarına yasak
Habere Git

"Gelen haberler futbol oynamayı imkansızlaştırdı"

İkili adına açıklamada, "Ülkeden gelen kötü haberler, bizim için rutin olan futbol oynamayı neredeyse imkansız bir göreve dönüştürdü. Kulüp, isteğimize saygı duydu. Bunun için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

"Amacı İsrail Devleti'ni kınamak olan bir törene katılmak istemedik"

Açıklamanın devamında "Ayrıca yarınki maçta amacı İsrail Devleti'ni kınamak olan bir tören yapılacağı ve Milli Takım oyuncusu olmaktan gurur duyanlar olarak bizim katılmaya niyetimizin olmadığını kulüp başkanına ifade ettik. Kararımıza saygı duydular" denildi.

"Güzel günlerde yeni köprüler kuranlar arasında olmaya devam edeceğiz"

Son olarak, "Burada bize karşı tavırlar çok sıcak ve biz de güzel günlerde yeni köprüler kuranlar arasında olmaya devam edeceğiz. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz İsrail'deki kardeşlerimizle birlikte" açıklaması yapıldı.

İlgini Çekebilir
UEFA'dan İsrail için karar!
Habere Git

İsrail'in çağrısına uymadılar, Türkiye'de kaldılar

Gazze'deki saldırılara karşı artan tepkilerin ardından İsrail Devleti, yurt dışındaki vatandaşlarına çağrıda bulunarak ülkeye dönmeleri gerektiğini bildirmişti. Antalyaspor'un İsrailli futbolcuları Safuri ve Jehezkel, Türkiye'de kalarak, Antalyaspor'la devam etmeyi tercih etti.

Gaziantep FK - Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta?

Gaziantep FK ile Antalyaspor arasındaki Süper Lig maçı 21 Ekim Cumartesi günü, saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşma Kalyon Stadyumu'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler