Ajax, Antalyaspor'dan genç oyuncu Emre Uzun'u radarına aldı! Transfer...

03.11.2023 - 10:27 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 10:54

Türkiye Kupası’nda 52 Orduspor FK’yi eleyen Antalyaspor’da oyuna sonradan giren ve kazandırdığı penaltı atışını gole çeviren Emre Uzun, Hollanda devi Ajax'ın transfer listesine girdi.

Ajax, Antalyaspor'dan genç oyuncu Emre Uzun'u radarına aldı! Transfer...

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Türkiye Kupası 3’üncü turunda 52 Orduspor FK’yi 3-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdıran Antalyaspor’da genç futbolcular Ege Bilsel ile Emre Uzun’un performansı büyük beğeni kazandı. Gerrit Holtmann’ın ısınma çalışması sırasında sakatlanmasıyla ilk 11’de yer alan Ege Bilsel, takımı adına bir penaltı kazandırırken, Emre Uzun ise 76’ncı dakikada Assombalonga’nın yerine oyuna dahil oldu. Maça girdikten 3 dakika sonra takımına penaltı kazandıran ve atışı gole çeviren Emre Uzun, oyunda kaldığı süre içerisinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Sedat Karabük keşfetti

Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Sedat Karabük’ün Antalyaspor’da görev yaptığı dönemde kazandırılan iki futbolcudan Emre Uzun’un, Ajax’ın da yakın takibinde olduğu öğrenildi. 2 sene önce Ajax’ın altyapısına transferi için yapılan teklifin reddedildiği Emre Uzun’un halen Hollanda devinin radarında olduğu öğrenildi.

Sneijder ile temas halinde

Ajax’ın efsane isimlerinden olan ve bir dönem Galatasaray forması da giyen Wesley Sneijder’in Emre Uzun’un babasıyla temas halinde olduğu ve genç futbolcunun gelişiminin yakından takip edildiği öğrenildi. Hollanda ekibinin Emre Uzun için yaklaşık 500 bin Euro’luk bonservis bedeli belirlediği de gelen haberler arasında yer aldı.

9 bin Euro bonservis ödendi

2019 yılında Sedat Karabük’ün inisiyatifiyle transfer edilen Emre Uzun’a 9 bin Euro bonservis bedeli ödenmişti. Karabük o dönemde yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki Emre Uzun’un gelecekte büyük yıldızlar arasında yer alabileceğini ve Antalyaspor’un önemli bir transfere imza attığına vurgu yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler