Antalyaspor’dan ayrılan Admir Mehmedi futbolu bıraktı

30.08.2023 - 12:30 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 12:37

Antalyaspor ile 1 yıl daha olan sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden İsviçreli futbolcu Admir Mehmedi, aktif futbol hayatını noktaladığını duyurdu.

Antalyaspor’dan ayrılan Admir Mehmedi futbolu bıraktı

AJANSSPOR HABER

Antalyaspor formasını 1.5 sezon giydikten sonra 1 yıl daha bulunan sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesheden Admir Mehmedi’den flaş bir karar geldi. 32 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurdu. 

"İsviçre'ye dönme kararı aldım, kariyerim sona erdi"

Instagram hesabından aldığı kararı duyuran Admir Mehmedi, “Geçen hafta oğlumu birinci sınıfa, kızımı da anaokuluna götürebildim, bana büyük neşe veren bir etkinlik... Ailemle birlikte bir süre önce İsviçre'ye dönme kararı aldım. Ancak bugün, aktif futbol kariyerimin sona erdiğini resmi olarak duyurmak istiyorum" dedi.

"Kariyerimin yarım yamalak bitmesine izin vermek yerine…"

Açıklamasına devam eden Mehmedi, "Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda ailem ve tanıdık çevremle yoğun tartışmalardan sonra sonunda futbol ayakkabılarını asmanın zamanının geldiğini hissettim. Kariyerimin yarım yamalak bitmesine izin vermek yerine…" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Batshuayi için harekete geçildi! Premier Lig yolcusu...
Habere Git

"Yakında antrenör eğitimine başlamayı planlıyorum"

Mehmedi, "Kariyerim boyunca beni destekleyen ve eşlik eden tüm antrenörlerime, takım arkadaşlarıma, taraftarlarıma ve yetkililere teşekkür ederim. Spor Yöneticiliği derecemi tamamladıktan sonra, yakında antrenör eğitimine başlamayı planlıyorum. Bazılarınızı belki yakında futbol sahasında görmek için sabırsızlanıyorum” sözlerine yer verdi.

Uzun sakatlıklar yaşadı

Kariyerinin son yıllarında sakatlık sorunlarıyla boğuşan Admir Mehmedi, Antalyaspor’da da 1.5 sezonda 15 maçı bu sebeple kaçırdı. Deneyimli futbolcu, sezonun son 11 maçında da süre alamadı.

Zurich ile görüşüyordu

Antalyaspor’dan ayrıldıktan sonra İsviçre ekiplerinden FC Zurich ile transfer görüşmelerinde bulunan Mehmedi, anlaşma sağlayamadı. Haziran ayında Mehmedi ile ilgili olarak basında çıkan haberlerde FC Zurih Teknik Direktörü Bo Henriksen’in uzun süredir forma giyemediği için transferinden tereddüt duyduğu ifade edilmişti. 

İlgini Çekebilir
Ramos'tan daha büyüğü geliyor! Cimbom'un sponsoru açıkladı
Habere Git

135 gole katkı sağladı

Kariyerinde Antalyaspor ve FC Zurich’in yanı sıra Dinamo Kiev, Freiburg, Leverkusen, Wolfsburg formalarını terleten Admir Mehmedi, 429 maçta 86 gol ve 49 asist üretti.

Antalyaspor karnesi

Ocak 2022'de Wolfsburg'tan bedelsiz olarak Antalyaspor'a transfer olan Admir Mehmedi, Kırmızı-Beyazlı forma ile 20 maça çıktı. 32 yaşındaki forvet arkası 1 kez rakip fileleri havalandırdı, 2 mücadelede ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler