Antalyaspor’da 1 milyarlık vurgun iddiası! Polis nezaretinde açıklama...

26.08.2024 - 15:25 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 18:18

Antalyaspor’a maddi gelir sağlamak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hafriyat işinde 1 milyar TL’lik vurgun yapıldığı iddia edildi.

Antalyaspor’da 1 milyarlık vurgun iddiası! Polis nezaretinde açıklama...

AJANSSPOR - HABER

Transfer tahtası kapalı olan, vergi borçları bulunan ve FIFA’da dosyaları yer alan Antalyaspor’a geçmiş yıllarda maddi gelir sağlanması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hafriyat işi, ortalığı karıştırdı. Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı, polis nezaretinde basın toplantısı yaparken, yılda 1 milyar TL değerinde vurgun olduğunu iddia etti. 2 yıldır devam eden organizasyonla ilgili olarak rakamın 2 milyar TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

1 milyarlık rant iddiası

Antalya’da 1 milyar TL’lik bir hafriyat kazancının olduğunu, ancak bunun yüzde 5’inin Antalyaspor’un kasasına girdiğini iddia eden Başkan Bucaklı, “Antalya'da 1 milyar TL'nin üstünde hafriyat kazancı mevcuttur. Ancak bugün gelinen noktada kazanç kamuyu zarara uğratarak ranta dönüştürülmüş ve ekmeğinin derdinde olan esnafımızın bağlı olduğu Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası, 'yanlışa dur' dediği için cezası kesilmiştir. Bir de bunlar yaşanırken Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar oda adına benden yazılı teminat istediler. Sözde sözleşmede bir daha dava açmamam istendi! İpler koptu! Bundan sonraki süreçte kendi işlerine uygun oda yönetimi istedikleri için acil seçime gittiler. Tüm yönetim kurulu üyelerim bu sisteme ayak uydurmak için seçim kararı aldı. Yıllık 1 milyar TL'nin üzerinde hafriyat gelirinin yüzde 10'u bile Antalyaspor'un kasasına gitmemesi adına sistem oluşturuyorlar. İşi zorlaştırarak sistemlerini götürmeye çalışıyorlar. Kanun belli, mevzuat belli! Çok kolay olan yolu zora çevirerek rant elde ediyorlar” dedi.

Ahlaksız teklif iddiası

Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin ile ilgili olarak da dikkat çekecek bir iddia ortaya atan Bucaklı, “Bulunduğumuz yerin yakınındaki Antalyaspor Kulübü Derneği ofisine gittik. Dernek Başkanı Aziz Çetin bizi karşıladı. Bahattin Özkesemen, Aziz Çetin ve ben görüşme yaptık. Aziz Çetin, bana "Sen dava açıp yürütmeyi durdurma kararı aldıracaksın. Ben belediyeden bir şekilde hafriyat işini alacağım. Sen dava açacaksın, ben vazgeçmeyeceğim. Oturup anlaşalım. Ben yoruldum. Burada bir pasta var gel, hep beraber yiyelim. Bu pasta sana da yeter, bana da yeter herkese yeter" dedi.

5 daire teklifi

Konunun üzerine gitmesinin ardından rüşvet tekliflerinin de geldiğini söyleyen Bucaklı, “Bana 5 daire teklif ettiler. Ondan sonra bu durumun ciddiyetini daha iyi anladım” dedi.

KOM’a şikayet

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’na da durumu bildirdiğini söyleyen Bucaklı, “KOM Müdürü bana, ‘biz konuyu biliyoruz, ancak savcılık soruşturma izni vermeden bir şey yapamayız. Soruşturma izni verilirse sabaha bırakmayız’ dediler” ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Başkan Bucaklı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın konuyla ilgilendiğini ve soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi.

Sabri Gülel açıklamıştı

Antalyaspor’da geçtiğimiz sezon başında görevi bırakan Başkan Sabri Gülel, görevi bıraktığı dönemde hafriyatla ilgili olarak rahatsızlığını dile getirmişti. Beklenen gelirin Antalyaspor’un kasasına girmediğini söyleyen Gülel, sonrasında görevinden istifa etmiş ve koltuğa mevcut Başkan Sinan Boztepe oturmuştu.

Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın açıklamaları:

Senin için hazırladığımız haberler