Antalyaspor’a müjdeli haber! Haji Wright...

12.01.2024 - 09:19 | Son Güncellenme: 12.01.2024 - 09:23

Kariyerini Championship ekibi Conventry City'de sürdüren Antalyaspor'un eski oyuncusu Haji Wright’a Fulham talip oldu. Sonraki satıştan yüzde 20’lik payı bulunan Antalyaspor, gözünü eski oyuncusunun transferine çevirdi.

Antalyaspor’a müjdeli haber! Haji Wright...

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor, sezon başında 2 gün süren macerasının ardından sözleşmesini fesih ederek ayrılan Aji Jasim’in başka takıma transfer olması halinde alınacak 200 bin Euro’luk tazminata gözlerini çevirirken, bir umut veren bir haber de İngiltere’den geldi. Sezon başında 9 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 20 pay alarak Coventry’ye transfer olan Haji Wright, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

13 gole katkı koydu

Sezona durgun başlamasına karşın son haftalarda ortaya koyduğu grafikle göze giren ABD’li golcü, takımının en skorer ismi olmayı başardı. Championship’te bu sezon 26 maçta 8 gol ve 5 asist kaydederek 13 gole direkt katkı koyan Haji Wright, Premier Lig ekiplerinin de radarına girmeyi başardı.

Fulham iddiası

Antalyaspor’un sonraki satıştan yüzde 20 pay hakkı bulunan Haji Wright’ın en yakın takipçisinin Premier Lig ekibi Fulham olduğu ifade edildi. İngiliz ekibinin Haji Wright’ı takip ettiği ve devre arasında bir girişimin olabileceği de iddialar arasında yer aldı. 

Şampiyonluk bonusu var

Antalyaspor’un Haji Wright’tan elde edebileceği gelir sadece satışla ilgili de değil. Şu an ligde 8’inci sırada olan Coventry, Premier Lig biletini alması halinde de Antalyaspor’un kasasına ciddi bir rakam girecek. İngiliz ekibinin şampiyon olması durumunda Kırmızı-Beyazlılar, 2 milyon Euro daha kazanacak.

Alıyor ve satıyor

Coventry City, aldığı ve sattığı futbolcularla da öne çıkan bir kulüp. Sezon başında 9 milyon Euro ile en yüksek transferini Haji Wright ile yapan İngiliz ekibi, Everton’dan Ellis Simms (7 milyon Euro), Barnsley’den Liam Kitching (4.6 milyon Euro), Heerenveen’den Milan van Ewijk    (4.3 milyon Euro), Burnley’den Bobby Thomas (2.3 milyon Euro), Oostende’den Tatsuhiro Sakamoto’yu (2.25 milyon Euro) renklerine bağladı. İngiliz temsilcisi Viktor Gyökeres’i Sporting Lizbon’a (20 milyon Euro) ve Gustavo Hamer’ı Sheffield United’a (17.3 milyon Euro) sattı.

Senin için hazırladığımız haberler