Antalyaspor'a FIFA'dan bir ceza daha geldi

26.08.2024 - 22:23 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 22:25

Zymer Bytyqi’den gelen transfer engelini aşmak için yoğun mesai harcayan Antalyaspor’a FIFA’dan bir kötü haber daha geldi. Kırmızı-Beyazlıların FIFA’daki dosya sayısı Britt Assombalonga’ya olan borç sebebiyle 2’ye yükseldi.

Antalyaspor'a FIFA'dan bir ceza daha geldi

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR

Zymer Bytyqi’ye olan borç sebebiyle transfer tahtası kapanan Antalyaspor’a FIFA’dan bir kötü haber daha geldi. Kosovalı futbolcu ile olan sorunları aşmak için çalışma yürüten Kırmızı-Beyazlıların FIFA’daki dosyası 2’ye yükseldi. Geçtiğimiz sezon Antalyaspor forması giyen Britt Assombalonga’nın şikayeti üzerine konuyu karara bağlayan FIFA, Kırmızı-Beyazlılara ikinci kez transfer engeli cezası verdi.

2 milyon Euro civarında

Zymer Bytyqi’nin şikayeti üzerine 1.7 milyon Euro’luk ceza ile karşı karşıya kalan Antalyaspor’un transfer engelini kaldırabilmek için gereken para 2 milyon Euro’yu buldu. Assombalonga’nın Kırmızı-Beyazlılardan 4 aylık alacağı bulunduğu ve bunun karşılığının da yaklaşık 250 bin Euro olduğu öne sürüldü.

Bytyqi pazarlığı devam ediyor

Alacaklarından dolayı FIFA’ya yaptığı şikayet sonrası Antalyaspor’a transfer engeli cezası getiren isimlerden olan Zymer Bytyqi ile pazarlıklar devam ediyor. FIFA tarafından 1.7 milyon Euro ödemesi kararı verilen Antalyaspor, Kosovalı futbolcuyla orta yolu bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığı ödeme planı kabul edilmezken, bu hafta içerisinde konuyu çözmek isteyen Kırmızı-Beyazlılar, Kosovalı futbolcunun temsilcisine yeni bir ödeme planı sundu.

Townsend haber bekliyor

Antalyaspor’da resmi sözleşmeye imzalayan Andros Townsend’in geleceği de FIFA’daki dosyalara bağlı. İngiliz futbolcunun lisansı, transfer engeli sebebiyle çıkarılamazken, Bytyqi ve Assombalonga dosyasının çözülememesi halinde Kırmızı-Beyazlı formayı giyemeyecek.

Milosevic ve Jehezkel de geliyor

Antalyaspor’un kapısını 1 hafta içerisinde FIFA’nın iki kez daha çalması bekleniyor. Sagiv Jehezkel için verilen 45 günlük sürenin artık sonuna gelinirken, Deni Milosevic’in de yaptığı şikayetin 1 hafta içerisinde sonuçlanması ve ödeme yapılmaması halinde yeni cezaların verilmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler