Afrikalı Yıldız Şoka Uğrattı! Annesi Öldükten 4 Yıl Sonra Doğdu

20.07.2023 - 16:23 | Son Güncellenme: 20.07.2023 - 16:44

Sırp devi Kızılyıldız'ın forması giyen 32 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusu Guelor Kanga'nın yaşı ve kökeni ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Afrikalı Yıldız Şoka Uğrattı! Annesi Öldükten 4 Yıl Sonra Doğdu

AJANSSPOR-HABER

Sırbistan Ligi'nin köklü ekiplerinden Kızılyıldız'da 32 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusu Guelor Kanga hakkında çıkanların şoku yaşanıyor. 

Annesi öldükten sonra doğdu

Afrika Futbol Federasyonu Kızılyıldız'lı oyuncu hakkında ortaya çıkanların ardından bir disiplin komitesi topladı. Ortaya çıkan bilgiler ile 1990 doğumlu olarak bilinen oyuncunun annesi 1986 yılında vefat ettiği ortaya çıktı. 

Gabonlu biliniyordu Kongolu çıktı

Gabonlu olduğu bilinen ve şimdiye kadar Gabon Milli Takımı'nın formasını 63 defa terleten oyuncunun aslında Demokratik Kongolu olduğu ortay çıktı. Ayrıca Guelor Kanga olarak futbol dünyasında adını duyuran oyuncunun gerçek isminin de Kiaku Kiaku Kianga olduğu ortaya çıktı.

Kupa koleksiyoneri

Guelor Kanga kariyerinde şimdiye kadar toplam 9 kupa kazandı. Rusya Kupası'nı Rostov, Çekya Kupası'nı ise Sparta Prag ile kazanan oyuncu; Kızılyıldız'la da 4 Sırbistan Ligi, 3 Sırbistan Kupası kazandı.

Trabzonspor'un grubunda göz doldurdu

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un da yer aldığı H Grubu'nda bulunan Kızılyıldız'ın formasını 6 maçta da terleten Kanga, 3 gol ve 1 asistlik performansı ile grup aşamasının dikkat çeken isimlerinden oldu.

Benzer sorun Fransız devinin başına gelmişti

Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya geçtiğimiz sezon Porto'dan Demokratik Kongolu stoper Chancel Mbemba'yı transfer etti. Transferden kısa süre sonra 27 yaşındaki oyuncunun aslında 33 yaşında olduğu iddia edildi ve Kongolu yıldız FIFA'ya sevk edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler