Trio Programından Penaltı Yorumu! Ankaragücü - Fenerbahçe Maçında Tartışmalı Pozisyonlar

04.09.2023 - 08:20 | Son Güncellenme: 04.09.2023 - 13:40

Yayıncı kuruluşun beIN Trio ekibi, Arda Kardeşler ve ekibinin görev yaptığı Ankaragücü - Fenerbahçe maçının tartışmalı pozisyonlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Trio Programından Penaltı Yorumu! Ankaragücü - Fenerbahçe Maçında Tartışmalı Pozisyonlar

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertliler 1-0 kazanarak 9 puanla liderliğini sürdürdü.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibinden Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Ankaragücü - Fenerbahçe maçındaki hakem kararlarını değerlendirdi.

Bülent Yıldırım: "Kırmızı kart, daha doğru olurdu"

İlk olarak maçın 7. dakikasında Mert Çetin'e gösterilen sarı kartın yerine kırmızı kart verilmesi gerektiğini savunan ekip, yaşanan pozisyonu şu şekilde değerlendirdi:

Bülent Yıldırım: "Ben; topun kontrolü, kaleye mesafe ve defans oyuncularının konumu ile hepsini bir araya aldığımda bu pozisyonda bariz gol şansı kriterlerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla kırmızı kart, daha doğru olurdu. Müsabakanın hakemi niye yanıldı? Topun yönünün kaleye doğru değil de biraz daha yana doğru açıldığını düşündü."

Bahattin Duran: "Bariz gol şansı, kırmızı kart verilmeliydi"

Bahattin Duran: "Ben de kırmızı kartın olması gerektiğini düşünüyorum bu pozisyonda. Bariz gol şansı olduğunu ve pozisyona kırmızı kart verilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. VAR müdahalesinin neden olmadığını anlayabiliyorum. VAR Odası'ndakileri de haklı buluyorum. Çünkü sarı kartı destekleyebilecek onlar için kanıt var. O yüzden VAR ile ilgili bir şüphem yok."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Ankara'dan lider döndü
Habere Git

Deniz Çoban: "Bence de kırmızı kart olmalı"

Deniz Çoban: "Bence de bu, bir kırmızı kart olmalı. Video yardımcı hakemin neden karışmadığını anlayabiliyorum diyorsunuz. Aslında ben, video yardımcı hakemlere böyle pozisyonlarda 'karışılmasın' niye denildiğini anlayamıyorum. Niyeyse UEFA'nın da böyle bir tutumu var. Bariz gol şansı pozisyonlarında video yardımcı hakemin devreye girmesi için çok çok çok açık bir pozisyon olması gerektiğini söylüyor ve bir element varsa destekleyin diyor ama ben, aslında topun yönü elementinin de burada olmadığını düşünüyorum."

beIN Trio Ekibi: "Fred'in pozisyonu net penaltı"

Maçın 67. dakikasında Fenerbahçe'li oyuncu Fred'in yerde kaldığı pozisyonun tartışmasız penaltı olduğunu ifade eden Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, şu ifadeleri kullandı:

Bahattin Duran: "Fred'in ayağına net bir teması var. Benim için bu pozisyonda penaltı verilmesi daha doğru karar olurdu. VAR tarafından bakarsak bu müdahalenin yeterli olmadığını düşünebilir. VAR tarafını anlayabiliyorum. VAR, buna müdahale etmeyebilir ama buna sahada penaltı verilmesinin daha doğru bir karar olduğunu düşünüyorum."

Bülent Yıldırım: "Tartışmasız bir penaltı"

Bülent Yıldırım: "Topla oynayan Fred. Kitsiou, alan genişleterek sol ayağını uzatacak. Topa da geç kalacak. Arkadan bir temasla, dikkatsiz bir hamleyle, üstten de tamamlayıcı bir kol hamlesiyle rakibini düşürecek. Benim için tartışmasız bir penaltı."

Deniz Çoban: "Penaltı"

Deniz Çoban: "Pozisyonda Ankaragücü'lü oyuncu Kitsiou, alan genişletmeye devam ediyor. Sağ ayağını getiremiyor. Ne yapacak? Topu da çalmış o tarafa almışım. Benim açımdan da bu, bir penaltı."

Ankaragücü’nün penaltısı verilmedi mi? Trio ekibi açıkladı

Nefesleri kesen karşılaşmanın son anlarında yaşanan bir diğer pozisyonda ise ev sahibi takım penaltı beklemişti. Trio ekibi, 90. dakikada Ankaragücü'nün penaltı pozisyonunda devam kararının yanlış olduğunu dile getirdi. 

Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, Ankaragücü'ne penaltı verilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Bahattin Duran: "VAR'ın niye karışmadığını da anlayamadım"

Bahattin Duran: "Fikrimi baştan söyleyeyim. Ben bu pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Daha önce VAR niye karışmaz gibi şeyler söyledim ya burada VAR'ın niye karışmadığını da anlayamadım."

Bülent Yıldırım: "Topa temas yok"

Bülent Yıldırım: "Bu pozisyon penaltı. Ceza alanı içerisinde böyle hamle yapamazsınız. Atladınız. Topa temas yok. Devam, devam, devam... Süpürüyorsunuz yani. Benim için tartışmasız bir penaltı ve video hakem müdahalesi gerekir."

Deniz Çoban: "Hakemin hatasını söyleyelim"

Deniz Çoban: "Hocam, şüphe götürmeyecek kadar açık bir penaltı. Video yardımcı hakem de buna karışmayacaksa neye karışacak? Ama naçizane Merkez Hakem Kurulu'na, üyelerine ve hakemlerimize de bir tavsiyemiz var. Bir pozisyon oluyor, o pozisyon özelinde hakemi haklı çıkartmak için türlü kriterler, türlü açılar kullanarak hakem de doğru yaptıya getirip işi hakemin sırtını sıvazlayıp yoluna devam ettiriyoruz. Hakem de, 'Ya ben burada hata yaptım' da demiyor. Hakemin hatasını söyleyelim. Elimizdeki malzeme azsa, maça verecek hakem bulamıyorsak hakemin hatasını söyleyelim ve yine maça verelim."

Senin için hazırladığımız haberler