Cezayir Doğan yazdı: "Ankaragücü'nde tuhaf alışkanlık..."

03.10.2023 - 12:40 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 12:48

Ajansspor köşe yazarı Cezayir Doğan, Galatasaray-Ankaragücü, Trabzonspor-Pendik, İstanbulspor-Antalyaspor ve Sivasspor-Hatayspor maçlarını değerlendirdi.

Cezayir Doğan yazdı: "Ankaragücü'nde tuhaf alışkanlık..."

Cezayir DOĞAN

Süper Anadolu 7. Hafta - Ankaragücü’nde kaleci Bahadır parlıyor, taraftar yeni hocayı bekliyor… Trabzonspor istikrar arıyor… Hatay güçlü duruyor, Antalyaspor’un oyunu gelişiyor…

GALATASARAY 2 ANKARAGÜCÜ 1

Ankaragücü ligin başından bu yana Fenerbahçe maçının ilk yarısı dışında güçlü bir oyun ortaya koyamadı. Buna, tek galibiyetini aldığı Sivasspor maçı da dahil. Galatasaray karşısında ayakta kalan iki isimden biri olan Bahadır’ın performansı başkent takımını takip edenler için şaşırtıcı olmasa gerek. Cephas’ın golü ve mücadelesi de alkışa değerdi ama onun da defansa katkısı yeterli değildi. Fiziksel olarak takımın çoğu oyuncusu hala iyi değil. Bir de tuhaf bir alışkanlık var takımda, topu ayağına alan herkes önce çalım atmayı düşünüyor. Ancak bunun için yeterli teknik beceriye ve kondisyona sahip değiller. Ya da ayağa pas yapabilme becerilerine güvenmiyorlar. Daha kötüsü, yardımlaşma-birliktelik yeterli olmadığından pas atacak arkadaşlarını bulamıyorlar. Transfer edilen isimler elbette önemlidir ama onlardan “takım” oluşturamazsanız başarı, tesadüflere kalır.

Galatasaray maçının ilk yarısındaki oyununu tam karşılığı teslimiyet oldu maalesef. Elbette yenilginin tek sorumlu olamaz ama Atakan’ın hamle hataları taraftarı kızdırmaya devam ediyor. Tolunay Kafkas’ın son şansı Kayserispor maçı olacak diye düşünüyordum. Yönetim sadece 1 hafta içerisinde karar değiştirerek Kafkas ile yolları ayırdı. Şimdi çok sayıda isim üzerinde duruluyor. Rıza Çalımbay’ın adı öne çıkmaya başladı ama sürpriz bir isim de olabilir elbette.  

İSTANBULSPOR 1 ANTALYASPOR 2

İstanbulspor sezonun en iyi maçlarından birini çıkarttı ama Antalyaspor’a gücü yetmedi. Senegalli Mendy ve Ethemi iş birliği ümit verici olsa da takımın orta saha direnci çok zayıf. Antalyaspor’da ise hava bahar, ilkbahar. Adam Buksa, Haji Wright’ı unutturdu bile. Buksa transferinde Nuri Şahin isminin önemli faktör olduğunu duydum. Ama sadece Buksa değil, bir önceki yazımda da belirttim, öyle isimler alındı ki, ligin öncü ekiplerine gelseler, medyada saatlerce konuşulurlardı. Antalyaspor kazanmaya devam ettikçe mecburen onlarda anlatacaklar.

SİVASSPOR 0 HATAYSPOR 0

Sivasspor-Hatayspor maçında ev sahibi takım ne kadar dirençli ise Hatayspor’da o kadar durgundu. Özellikle ilk yarıda deplasman ekibi karşı kaleye neredeyse hiç gitmedi ama ikinci yarıda direkten dönen şut gol olsa 3 puan da alabilirlerdi. Erce Kardeşler, kariyerinin en iyi dönemini Hatay’da geçiriyor. Sivasspor’da Samu Saiz başta olmak üzere birkaç isim var ki onların yokluğu nispeten iyi giden süreci tamamen terse dönebilir. Servet Çetin’in eli, ara transferde mutlaka güçlendirilmeli.

TRABZONSPOR 2 PENDİKSPOR 1

Trabzonspor taraftarlarının kafası çok karışık. Beşiktaş maçındaki takım ile Hatayspor ve kazanılmış olsa da Pendikspor maçındaki takım arasında oluşan uçuruma bakarak geleceğe dair tahmin yürütmeye çalışıyorlar. Belki de Beşiktaş maçındaki heyecan, coşku, çılgın pres ve dirençli oyunu sürdürme sancıları yaşıyor hoca da oyuncularda. 

Takımda oyunu sakinleştirecek bir lider de yok. Gücü kontrollü kullanmaktan, genele yaymaktan bahsediyorum aslında. Yani ya yeni bir Sosa bulmalı ya da takım içerisinden çıkarılmalı. Ben takımın geleceğinin iyi olacağını düşünenlerin tarafındayım.

Senin için hazırladığımız haberler