Ankaragücü’nde Transfer Yasağı Sorunu! İşte Yasağa Neden Olan Oyuncular...

01.02.2022 - 15:00 | Son Güncellenme: 01.02.2022 - 15:08

TFF 1. Lig takımlarından MKE Ankaragücü'nde transfer yasağı sorunu devam ediyor. İşte başkent ekibinde transfer yasağına neden olan oyuncular ve alacakları.

Ankaragücü’nde Transfer Yasağı Sorunu! İşte Yasağa Neden Olan Oyuncular...

AJANSSPOR-HABER

MKE Ankaragücü’nde yılllardır son anda kaldırılan transfer yasağı bu yıl da son anda kaldırılacak gibi. 9 eski futbolcusu ile anlaşmaya çalışan başkent ekibinde bazı futbolcular ile anlaşma sağlanırken bazıları ise anlaşmaya sıcak bakmıyor.

9 oyuncunun dosyası kapatılmaya çalışılıyor

MKE Ankaragücü kulübü için kabus haline gelen transfer yasağı neredeyse her sezon başı ve ortasında olduğu gibi bu sezonun devre arasında da kulübe engel oluyor. Her defasında son anda transfer yasağını kaldırıp birçok futbolcuyu renklerine bağlayan kulüp, bu sefer de yasağın devam etmesine neden olan 9 futbolcusunun dosyasını kapatmaya çalışıyor.

Transfer yasağına neden olan 9 futbolcu ve alacakları ücretler ise şöyle:

  • Konrad Michalak 130 bin 500 Euro
  • Hector Canteros 258 bin Euro
  • Ante Kulusic 180 bin Euro
  • Michal Pazdan 375 bin Euro
  • Saba Lobjanidze 99 bin 500 Euro
  • Joseph Paintsil 141 bin Euro
  • Idris Voca 264 bin 500 Euro
  • Nduka Ozokwo 400 bin Euro
  • Ricardo Friedrich 142 bin 500 Euro

Sarı-lacivertli takımda 2017 ve 2021 yılları arasında forma terleten 9 futbolcudan bazıları şu anda kulüpsüz iken bazıları ise Avrupa’nın farklı takımlarında oynuyor. Konrad Michalak ise kariyerine Konyaspor’da devam ediyor.

Nduka Ozokwo neredeyse tamam

Nduka Ozokwo neredeyse tamam. Futbolcunun kulüpten alacağı 400 bin Euro’nun yüzde 70’i ödendiği belirtilirken kendisine verilecek olan dairenin satışı için de Nduka Ozokwo’nun kulübe vekaletname gönderdiği biliniyor.

Friedrich’in alacakları taksit olacak

142 bin 500 Euro olan alacağının 6 taksite bölünmesi ile ilgili kulüp ile anlaşan Ricardo Friedrich’in ilk 3 taksitinin de ödendiği biliniyor.

Koca: "Anlaşmaya yanaşmayan futbolcular var"

Yurtspor’un kaynağına göre Ankaragücü Başkanı Faruk Koca yaptığı açıklamada "Pazdan ile anlaşmak üzereyiz. Idriz Voca, Paintsil, Hector Canteros ve Saba Lobjanidze ise anlaşmaya yanaşmıyor. Son güne kadar görüşmeleri sürdüreceğiz" dedi. 


Takım ve şampiyonluk için de açıklamalarda bulunan Koca şu ifadeleri kullandı:


"Takım içinde hava çok iyi, bunu gözlerimle gördüm. Herkes şampiyonluğa inanıyor. Futbolculara borcumuz yok, alacaklarını günü gününe fazlası ile ödüyoruz. Bu kadro ile başarılı olacağımıza inanıyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler