Ankaragücü'nde Adana Demirspor'lu Britt Assombalonga'ya Transfer Kancası

16.01.2023 - 20:18 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 20:29

Süper Lig'de golcü transferi için harekete geçen Ankaragücü, listesine Adana Demirspor'dan Britt Assombalonga'yı ekledi ve görüşmelere başladı. İşte detaylar

Ankaragücü'nde Adana Demirspor'lu Britt Assombalonga'ya Transfer Kancası

Salim MANAV - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig takımı MKE Ankaragücü golcü transferi için düğmeye bastı. Jese Rodriguez'le yollarını ayıran Başkent temsilcisi listesine sürpriz bir ismi ekledi. 

İlk görüşme olumlu geçti

Ankaragücü, Adana Demirspor'da forma giyen Britt Assombalonga'yı kadrosuna katmak istiyor. Başkent ekibinin, Assombalonga'nın kulübü Adana Demirspor'la yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı.

Kongolu golcünün menajeriyle görüşen Sarı-Lacivertli yetkililer, Britt Assombalonga'yı bonservisiyle transfer etmek istiyor.

Britt Assombalonga'nın performansı

2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Adana Demirspor'a gelen Britt Assombalonga; Mavi Şimşekler'de 54 maçta forma giydi ve 18 gol attı, 3 de asist yaptı. Bu sezon ise 14 resmi karşılamada 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

Adana Demirspor-MKE Ankaragücü maçı sonrası arbede yaşanmıştı

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Adana Demirspor'un MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği ve 3-1 galip geldiği maçın ardından iki takım taraftarları arasında arbede yaşanmıştı.

Tartışma arbedeye dönüştü

Maçın ardından Yeni Adana Stadı'ndan ayrılan MKE Ankaragücü ile Adana Demirsporlu taraftarlar arasında stat dışında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Olaylar sırasında tarafların birbirine taş attığı da görüldü. Arbede sırasında bazı araçlar zarar gördü.

Polisin müdahalesiyle olaylar yatışırken, MKE Ankaragücü taraftarları otobüslerle stattan ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler