MKE Ankaragücü düşürülecek mi? Mansur Yavaş sahip çıktı

14.12.2023 - 17:36 | Son Güncellenme: 14.12.2023 - 17:43

Hakem Halil Umut Meler'e saldırının ardından "MKE Ankaragücü küme düşürülecek" iddaaları gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı.

MKE Ankaragücü düşürülecek mi? Mansur Yavaş sahip çıktı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında 1-1 sona eren MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Bu olay Türk futbolunun gündeminde geniş yankı uyandırırken "MKE Ankaragücü küme düşürülecek" iddaaları da çıktı.

Mansur Yavaş'tan iddaalara cevap

Halil Umut Meler'e gerçekleştirilen saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ligleri erteledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar da konuyla ilgili açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MKE Ankaragücü'nün küme düşürüleceğine ilişkin çıkan haberler karşısında açıklama yaptı.

"Sportmenliğe aykırı olay hepimizi derinden üzdü"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yavaş, "11 Aralık Pazartesi günü oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan, hiç kimsenin tasvip etmediği, sporun barış ve kardeşlik hukuku ile sportmenliğe aykırı olay hepimizi derinden üzdü. Olayın ardından devletimizin tüm birimleri harekete geçmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal süreç başlatılmıştır" dedi.

İlgini Çekebilir
MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca istifa etti
Habere Git

"Cezanın camianın tamamına uygulanması gibi bir anlayışı kabul etmeyeceğiz"

Yavaş, "Tüm bunlara rağmen, bazı çevrelerce 'MKE Ankaragücü küme düşürülecek' söylemlerinin üretilmeye başladığını ve Ankara’nın asırlık markasının kurumsal yapısına zarar verecek bir kampanya oluşturulmak istendiğini gözlemliyoruz. Cezanın toplum nezdinde camianın tamamına uygulanması gibi bir anlayışı kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"113 yıllık MKE Ankaragücü camiasına mâl edilmemesi gerekir"

Mansur Yavaş son olarak, "Ankaragücü, Türk’ün kutlu zaferi olan Kurtuluş Savaşı’nın, İmalat-ı Harbiye’nin; bu uğurda çalışan, üreten, can veren vatan sevdalılarının kulübüdür. Asla yalnız değildir, Ata’mızdan bize emanettir. Tüm bu nedenlerle, kişilerin yaptığı hataların 113 yıllık MKE Ankaragücü camiasına mâl edilmemesi gerektiğini bir kez daha belirtiyor, bu konuda tüm kamuoyunun hassasiyetle davranacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler