Ankaragücü'nde Faruk Koca'dan Tekme Atan Taraftar Hakkında Açıklama

05.09.2022 - 00:31 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 01:00

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçtan sonra Beşiktaşlı futbolculara yapılan saldırıyla ilgili olarak hakem ve siyah beyazlı oyuncuların tahriklerini gösterdi.

Ankaragücü'nde Faruk Koca'dan Tekme Atan Taraftar Hakkında Açıklama

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ın deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 yendiği maçın ardından yaşanan saldırı gündemi değiştirdi. Ankaragücü tribünlerinden inen bir kişi Salih Uçan ve Cenk Tosun'a uçan tekme ile saldırdı. Josef de Souza, saldırganı yakalayarak yere düşürürken hakem Mete Kalkavan'dan kırmızı kart gördü. 

Güvenlik nedeniyle Beşiktaş taraftarı yoktu

Türkiye Futbol Federasyonu'nnun deplasman yasağını bu sezon kaldırmasından sonra ilk kez İl Güvenlik Kurulu'nur kararıyla Beşiktaş taraftarlarının bu maça gelmesine izin verilmedi. Ancak sahadaki futbolcuların güvenliliğinin sağlanmaması eleştiri konusu oldu. 

Koca, hakemi ve Beşiktaşlı oyuncuyu suçladı

Maçtan sonra çıkan olaylardan sonra Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, eski hakem Ahmet Çakar'ın yorumculuğunu yaptığı Beyaz Futbol programına bağlandı. Koca, "Ankaragücü-Beşiktaş maçları çok gergin geçer.Azami dikkat gerekir. Verilen kararların orantısız olmaması gerektiğini söyledim. Maalesef bazı kararlar, zorlama karar. Büyük takımlarla ilgili bu tür kararlar veriliyor" dedi. 

 “Olayı Beşiktaşlı Oğuzhan başlattı”

Koca, saldırıdan olay diye bahsederken konuşmasına şöyle devam etti: "Beşiktaşlı Oğuzhan Akgün maç sonu bize küfür etti. Birçok kişi şahit. Yayıncı kuruluşa da sordular. Yedek kulübesine ve hocaya küfür etti."

Ahmet Çakar: Önce özür dileyeceksiniz Ankaragücü Başkanı'nın açıklamarından sonra söz alan Ahmet Çakar hakemi başarılı bulduğunu söyledi.

Koca ile Çakar arasında şu tartışma yaşandı. Ahmet Çakar: hakem 10 üzerinden 9'luk bir yönetim gösterdi.

Faruk Koca: O sizin yorumunuz. Ahmet Çakar: Tabii benim yorumum önemli. Yıllardır hakemlik yaptım. Hiçbir sebep yaşananları doğru kılmaz. İlk önce Beşiktaş'a özür diliyorum diyeceksiniz.

Senin için hazırladığımız haberler