Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: Şampiyon olana dek sevinmek bana haram

16.07.2021 - 21:25 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 21:45

Son dakika haberleri... TFF 1. Lig ekibi MKE Ankaragücü'nün yeni başkanı Faruk Koca, kulübün mali durumu ve transferlere dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: Şampiyon olana dek sevinmek bana haram

AJANSSPOR - HABER

 

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Radyospor''a özel açıklamalarda bulundu. Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz tarafından sunulan Üçleme programına konuşan Koca, gündeme dair demeç verdi.

"Şov yapmayı sevmiyorum..."


Henüz taze bir başkan olduğunu hatırlatan Başkan Koca, şovdan uzak durduğunu belirtti. Koca; "Ben yeni bir başkanım, çok şov yapmayı seven birisi değilim. Biz şu an mevcut koşullarda en iyi takımı kurmayı amaçlıyoruz. Ankaragücü çok büyük bir camia ve buralarda olmayı kesinlikle haketmiyor. Maalesef geçen sezon, her şeyi ben bilirim diyenler kulübü bu hale düşürdü ve 1. Lig'e düştük. Bundan sonra elimizden geleni yapacağız." dedi.

"380 milyon lira ödedik..."


Çok ağır borçlarla cebelleştiklerini de belirten Faruk Koca, bu zamana dek ödenilen net rakamı şu şekilde anlattı: "Şöyle söyleyim, biz tam 380 milyon lira borç ödedik, daha da 175 milyon lira ödenecek var. Ben bu kulüplerin neden bu hale geldiğine baktığımda yöneticilerden, hocalara kadar herkesin şov peşinde olduğunu görüyorum. Yani bu bir tek bizde değil, tüm takımlarda var."

"Kurumsal kimlik kazandırmayı amaçladım..."

Camiaya kurumsal bir hava katmak isteyen Faruk Koca, bu konuyu şu şekilde özetledi; "10 Haziran'da genel kurul vardı ve ben kulübü mali açıdan borçsuz duruma getirmek istedim bir de 19 Mayıs Stadyumu hakkında talebimi belirttim. Son olarak da tesislerle ilgili taahhütler verdim. Fakat maalesef bu eleştirdiğim şeyler yapılmamış şeyler. Tüm bunlarla birlikte kurumsal bir kimlik kazandırma amacındaydım her daim."

"Transferler hazır..."

Taraftara müjdeli haberi de veren Başkan Koca, transfer yasağının ay sonuna dek kaldırılacağını belirtti. Koca; "Camiamız ve taraftarımız rahat olsunlar, çok iyi bir takım kuruyoruz. Açıklamıyoruz şuan ama bayram sonrasına saklıyoruz. Yasağımızı da en geç ay sonunda kaldıracağız. Yeni transferlerimizi de o zaman bir toplantıyla açıklayacağız, herkes rahat olsun."

"Şampiyon olmadan sevinmeye hakkım yok..."

Daha önce de belirttiği gibi fazla sevinmeyen ve şovu sevmeyen Faruk Koca, bu durumu sezon içerisinde oynadıkları Gençlerbirliği maçıyla örneklendirdi. Koca; "Gençlerbirliği maçını 2-1 yenmişiz, herkes seviniyor ben sevinmiyorum bu adam niye sevinmiyor diyorlar. Yahu biz yenmişiz ama böyle oynarsak küme düşeriz diyorum, kötümser birisi değilim gördüğümü söylüyorum. Ben bu takımı şampiyon yapana kadar coşmayacağım, sevinmeyeceğim. Şampiyon olmadan da sevinmeye hakkım yok. Beni sevindirecek tek şey, Ankaragücü'nün şampiyonluğudur."

Senin için hazırladığımız haberler