Anelka'ya sahasında şok! Ümraniyespor, Bodrum FK'ya kaybetti

03.02.2024 - 16:31 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 16:44

Trendyol 1. Lig'in 21. haftasında Bodrum FK, deplasmanda İstanbul temsilcisi Ümraniyespor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar...

Anelka'ya sahasında şok! Ümraniyespor, Bodrum FK'ya kaybetti

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig'in 21. haftasında Bodrum FK, deplasmanda Ümraniyespor'u 2-1 mağlup etti.

Bodrumspor'a 3 puanı getiren golleri 10. dakikada Burak Çoban ve 64. dakikada Gökdeniz Bayrakdar kaydetti. Ümraniyespor'un tek golünü ise 90. dakikada Emre Kaplan attı.

Bodrum FK 11. galibiyetini aldı

Bu sonuçla ligde 11. galibiyetini alan Bodrum FK, puanını 38'e çıkardı. Bodrum temsilcisi, 1. Lig'de oynadığı son 5 müsabakada sahadan 4. kez 3 puanla ayrıldı.

Ümraniyespor'un galibiyet özlemi 4 maça çıktı

Bu sezon ligde 9. yenilgisini yaşayan Ümraniyespor ise 24 puanda kaldı. İstanbul ekibinin galibiyet özlemi 4 maça çıktı.

Anelka maçı tribünden izledi

Ümraniyespor'un yeni CEO'su Nicolas Anelka da karşılaşmayı tribünden izledi.

Maçtan dakikalar

10. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’ın orta alandan kafayla pasında topla buluşan Burak Çoban, ceza sahası dışı sol çaprazından uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1
28. dakikada sağ taraftan son çizgiye inen Üzeyir Ergün’ün kale önüne gönderdiği topa Haqi’nin topuğuyla vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Übeyd’de kaldı.
53. dakikada Üzeyir sağ taraftan son çizgiye inerek topu ceza sahası içine çevirdi. Altıpasın gerisinden Gökdeniz’in şutunu önce kaleci Übeyd kurtardı, ardından dönen topa Gökdeniz’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarıya çıktı.
64. dakikada sol tarafta Hasan Ayaroğlu’na yaptığı baskı sonrası topu kapan Gökdeniz Bayrakdar, meşin yuvarlakla beraber ceza sahası içine kadar girdi. Gökdeniz, sol çaprazdan uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2
90+6. dakikada orta alanda topla buluşan Emre Kaplan'ın uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Bahri Can'ın müdahalesi rağmen meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

Maçtan detaylar

Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Baran Eraslan, Barış Çiçeksuyu
Ümraniyespor: Übeyd Adıyaman, Popov, Cavare, Glumac, Hasan Ayaroğlu, Serkan Göksu, Cofie (Atalay Babacan dk. 62), İlhami Siraçhan Nas (Muhammed Mert dk. 62), Uğur Kaan Yıldız, Emre Demir (Bouali dk. 46, Emre Kaplan dk. 88), Melih Okutan (Onur Ayık dk. 75)
Yedekler: Onur Yıldırım, Mustafa Eser, Yusuf Saitoğlu, Batuhan Arıcı
Teknik Direktör: Mustafa Gürsel
Bodrum FK: Bahri Can Tosun, Üzeyir Ergün, Süleyman Özdamar (Tunahan Akpınar dk. 83), Furkan Apaydın, Ali Aytemur, Erkan Değişmez (Ahmet Aslan dk. 46), Gökdeniz Bayrakdar (Pedro Brazao dk. 76), Mohammed, Samet Yalçın, Burak Çoban (Omar Imeri dk. 83), Haqi (Celal Dumanlı dk. 59)
Yedekler: Kerem Yusuf Ersunar, Mustafa Erdilman, Eray Akar, Ege Bilsel, Kenan Özer
Teknik Direktör: İsmet Taşdemir
Goller: Emre Kaplan (dk. 90+6) (Ümraniyespor), Burak Çoban (dk. 10), Gökdeniz Bayrakdar (dk. 64) (Bodrum FK)
Sarı kartlar: Bouali, Serkan Göksu, Hasan Ayaroğlu (Ümraniyespor), Ahmet Aslan (Bodrum FK)

İsmet Taşdemir: "Bu maçta galip gelmek çok önemliydi"

Trendyol 1. Lig'in 21. haftasında konuk olduğu Ümraniyespor'u 2-1 yenen Bodrum FK'de teknik direktör İsmet Taşdemir, planladıkları oyunun yüzde 70'ini sahaya yansıttıklarını söyledi.

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Taşdemir, "Farklı duygularla başlayan bir maç. Futbola başladığım ve hocalığını da yaptığım kulübe karşı oynamak hem keyifli hem de zordu. Ümraniyespor, oynadığı futbolun karşılığını alamayan iyi bir takım. Bu rakibe karşı geçiş oyunlarını doğru yapmamız gerekiyordu. Son 5 dakikaya kadar özverili bir şekilde bunu yaptık. Kurguladığımız oyunun yüzde 70'i kadarını sahaya sürebildik. Bunda da başarılı olduk. Maçı kazanmasını bildik. Son 5 dakikadaki oyunu beğenmedim. Bu maçta galip gelmek çok önemliydi. Üç puan alıp yolumuza devam ettiğimiz için mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluğu herkes ister, ben de çok isterim"

Son 5 maçta 4. galibiyetlerini aldıklarının hatırlatılması ve play-off şanslarının sorulması üzerine İsmet Taşdemir, şu görüşleri paylaştı:

"Diğer takımlar gibi ille de şampiyon olacağız diye yola çıkmadık. İki seneden beri güzel bir savaş veriyoruz. Devre arasında 6-7 genç oyuncuyu aramıza katarak bu çatıyı daha güzel bir şekilde ileriye taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Şampiyonluğu herkes ister, ben de çok isterim. Ancak çok zor. Diğer takımlarla aramızdaki makası mücadelemizle ve oyunumuzla daraltmaya çalışıyoruz. Bizim için Süper Lig bir hayal. Bunun peşinden gidiyoruz. İnşallah başarabiliriz."

Mustafa Gürsel: "Sahamızda kaybettiğimiz için üzgünüz"

Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, sahalarında yaşadıkları mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını dile getirdi.

Son dönemde üst üste zorlu maçlar oynadıklarını kaydeden Gürsel, "Sahamızda kaybettiğimiz için üzgünüz. Ümraniyespor'un 2 puanı varken buraya gelmiştik. 17'nci maç oldu. Sıkıntılı bir dönemde göreve başlamıştık. 22 puan üstüne koymuşuz. Devamlı oyuncu kaybediyoruz. Gidenlerin yerine oyuncu katamadık. Oturup bir değerlendirme yapmamız lazım. Takımın eksilmesi gücümüzü de azaltıyor." diye konuştu.

Takımın son durumu ve transfer çalışmalarıyla ilgili yönetim kurulu ile toplantı yapacaklarını aktaran Mustafa Gürsel, "Bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğini konuşmamız gerekiyor. Bu takımı ayağa kaldırdık. Ancak lig uzun. Çok emek harcadık. Oyuncu kaybettikçe enerjimiz de düştü. İkinci yarıda lig zorlaşıyor. Berabere kalacak oyunu belki oynadık. Belli mevkilerde topu kaleye atmak için içimizde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu konuları hep birlikte oturup konuşmamız gerekiyor. Tekrar bu takımı nasıl ayağa kaldırırız ve takviye anlamında neler olur... Bunu iyi değerlendirmemiz lazım." şeklinde görüş belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler