Erling Haaland, Türkiye - Norveç maçında oynayacak mı? Sakatlık durumu...

01.10.2021 - 12:39 | Son Güncellenme: 01.10.2021 - 21:15

Son dakika spor haberleri... Erling Haaland, Türkiye Norveç maçında oynayacak mı? Haaland'ın sakatlık durumu bugün netlik kazanacak.

Erling Haaland, Türkiye - Norveç maçında oynayacak mı? Sakatlık durumu...

AJANSSPOR-HABER

Katar'da gelecek yılın aralık ayında düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 8 Ekim'de Norveç ile adeta 'Tamam mı devam mı' maçına çıkacağız. Mutlak kazanmak zorunda olduğumuz maçta herkes Norveç'in yıldız golcüsünün durumunu merak ediyor.

Son maçta forma giyemedi

Hemen hemen her maçta gol atan, sahayı boydan boya driplinglerle kat eden, golün her türlüsünü atarak adeta bir 'android'i andıran Erling Haaland'ın sakatlık durumu bugün belli olacak. Borussia Dortmund'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynadığı maçta forma giyemeyen Haaland için son tetkikler bugün yapılacak.

Dortmund yollamak istemiyor

Alman futbolunu yakından takip eden gazeteci Fatih Demireli, sosyal medya hesabından konuya dair bir haber verdi. Demireli, "Erling Haaland'ın Türkiye - Norveç maçında oynamama ihtimali var. Uyluğundaki sakatlık geçmedi. Dortmund sağlık heyeti, bugün son durumu kontrol edecek, eğer yarınki Augsburg maçında oynayamayacak durumdaysa, Haaland'ı milli takıma da göndermek istemiyorlar" dedi.

Maç sayısından fazla gol atmak istiyor

Bu sezon çıktığı 8 maçta 11 gol atan Erlign Haaland, "Attığım gol sayısı oynadığım maç sayısından daha fazla olmalı" diyerek, kendisine çok büyük bir hedef koymuş durumda. 21 yaşında ve 1.94 boyundaki dev golcü, bugüne kadar 161 kulüp takımı maçında 117 gol attı. Haaland, Norveç Milli Takımı'ndaysa 15 maçta 12 gole imza koydu.

Sörloth da sakat

Norveç Milli Takımı'nın bir diğer yıldız golcüsü Alexander Sörloth'un da sakatlığı bulunuyor. Haaland da kadrada yer almazsa milli takım için önemli bir avantaj oluşmuş olacak. Grupta Hollanda'da 13 puan ile lider durumda bulunurken, aynı puana sahip olan Norveç ise averajla ikinci sırada. Türkiye ise 11 puanla üçüncü durumda bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler