Anadolu Efes finale yürüyor

22.05.2018 - 21:26 | Son Güncellenme: 22.05.2018 - 21:26

Öngörü: “Ergin Ataman” basketbol içinde Coach olarak görev aldığı ilk günden itibaren “asla ve kat’a” beni ondan beklediğim başarıları konusunda mahcup etmedi. Tam tersine beklentilerimin çok üstünde zaferlere imza attı. Çalıştırdığı tüm takımları şampiyonluklara uçururken, Galatasaray ve Beşiktaş gibi dev takımları Avrupa zirvelerine taşıdı.

Fenerbahçe ve Obradovic’in karşısında dikilen Ergin Ataman basketbolda rekabeti zirveye taşıdı. Salonlar finallerde doldu taştı! Basketbol medyada günlerce manşetten inmedi. Türk basketbol tarihinde canlı yayınlarda ilkler yaşandı ve spikerler yorumcular, salon içinde, hakemlerin sırasında maç anlatmak varken, küfürler mikrofonlara yansımasın diye, salonda tribünlerin üst katlarında yayın kulübelerine tıkıldı! Kısaca, Ergin Ataman ve Ufuk sarıca dışında diğer Türk Coachlar hiç bir şekilde başarı sağlayamadılar!  

Göreve geldiği günlerde; Kendi kurmadığı kadro ile Euroleague’de başarılı olmak o kadar kolay değildi! Çünkü birbirini sokakta görse tanımayacak oyuncuların birbirini tanıması ve takım olması güç olduğu için, başarısız maçlardan sonra teknik patron değişikliği ve yuvasına dönen Ergin Ataman. O maçları izlerken olabildiğince sert eleştirdiğim Anadolu Efes için çok kritik bir sezon vardı önlerinde! Tahminlerimin ilki, Türkiye Kupasıydı ve Ergin Ataman öğrencileri ile sınavı başarı ile yerine getirdi ve kupayı aldı.

 Bu senenin tamamı çok önemli: Neden? Çünkü eskiden reklamını yapamadıkları “bira” nın ihtiyacı olan reklamı basketbol sayesinde yapmaya çalışan Efes Pilsen, adında da, tadilata gitti. Anadolu Efes olarak boy göstermeye başladı. Değişen alkol satış şartları nedeniyle fabrikalar bir bir kapanırken, Tuncay Özilhan tek başına basketbolu Holding içinde tutmaya çalışıyor. Bunda ısrarcı. Çünkü artık alkollü içeceklerden yiyecek ve market zincirlerini satın almaya başladı. Tuncay Özilhan’ın temsil ettiği Anadolu Holding. Ancak basketbol sevgili hiç azalmayan Tuncay Özilhan; Ergin Ataman’a inanıyor ve güveniyor. Bu gün itibarı ile Avrupa Sayfaları kapatıldı. Anamızın ligine döndük. İlk eşleşme tam Euroleague kapışması gibi. Anadolu Efes ve Darüşşafaka ikisi de taş gibi takım. Bu turu geçen büyük ihtimalle final oynayabilir. İlk maçta sakatlığı olmasına rağmen takıma sonradan katılan Weems 34.19 dakika oyunda kalıp 25 sayı elde ederken, Play-Off turunda Ergin Ataman eski kimliğine bürünerek, bazı oyuncularına daha fazla rol vermeye başladı. Motum 35.50 dakika 8 sayı, Dunston 39.48 dakika 14 sayı, Doğuş 28.34 dakika 2 sayı atsa da, (her takıma ilaç gibi gerekli), Simon 32.23 dakika 12 sayı. Mc. Collum 18.60 dakika 15 sayı. Anadolu Efes bence bu maç azıcık alıştırma yaptı, savunmayı iyice oturtmaya başladılar. DAÇKA gibi bir hücum takımını 69 sayıda tutmak önemli başarı.

Darüşşafaka’da David Blatt ise Johnson 33.35 dakika 24 sayı, Wilbekin 33.54 dakika 15 sayı, Kidd 27.06 dakika 4 sayı ile oynadı. Bence Anadolu Efes ve Daçka ikinci maçta çok daha zorlu bir maç çıkaracaklar. Ancak Efes’in kazanma ihtimali daha çok. Eskiden final diyordum! Bu seriyi geçerlerse ilk sözümü o zaman söyleyeceğim.

ÖNEMLİ NOT: Yazılarımı ajansspor.com adresinden takip edebilirsiniz .

 

Senin için hazırladığımız haberler