Anadolu Efes, Olympiakos'u sahasında mağlup etti

19.03.2024 - 21:28 | Son Güncellenme: 19.03.2024 - 22:52

THY Avrupa Ligi'nin 30. haftasında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştığı Yunan temsilcisi Olympiakos'u mağlup etti. İşte maç sonucu ve detaylar.

Anadolu Efes, Olympiakos'u sahasında mağlup etti

AJANSSPOR-HABER

THY Avrupa Ligi'nin 30. haftasında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştığı Olympiakos'u 85-72 mağlup etti ve 13. galibiyetini alarak Play-In iddiasını sürdürdü.

Çeyrek sonuçları

  • Anadolu Efes 26 - 21 Olympiacos | 1. Çeyrek Sonucu
  • Anadolu Efes 48 - 37 Olympiacos | İlk Yarı Sonucu
  • Anadolu Efes 66 - 61 Olympiacos | 3. Çeyrek Sonucu
  • Anadolu Efes 85-72 Olympiacos | Maç Sonucu

Larkin 15 sayı ile oynadı

Anadolu Efes'in en skorer oyuncusu 15 sayı, 2 ribaund, 6 asist ve 3 top kaybı ile Shane Larkin oldu. Temsilcimizde Rodrigue Beaubois 11, Elijah Bryant 10, Will Clyburn 14, Darius Thompson 3, Tibor Pleiss 9, Ercan Osmani 5, Derek Willis 13 ve Tyrique Jones 2 sayı ile galibiyete katkıda bulunan diğer oyuncular oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe: "Adalet Bakanımızın açıklamalarını üzüntü ile takip ettik"
Habere Git

Alec Peters'in 19 sayısı Olympiakos'a yetmedi

Olympiakos'ta Alec Peters 19 sayı, 5 ribaund ve 1 asist ile karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Yunan ekibinde Moustapha Fall 14, Isaiah Canaan 11, Kostas Papanikolaou 12 ve Moses Wright 6 sayı ile oynadı. 

Anadolu Efes'te Koç Tomislav Mijatovic, oyunculardan Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Elijah Bryant: "Tüm oyunculara kredi vermek gerekiyor"

Elijah Bryant: "19 asist bizim ne kadar birlikte oynadığımızı gösteriyor bu durumdayken. Tüm oyunculara kredi vermek gerekiyor. Bu galibiyetten sonra yarınki idmana ve perşembe günlü maça konsantre olmalıyız."

İlgini Çekebilir
PFDK Sevkleri yapıldı! Fenerbahçe -Trabzonspor maçı ve Süper Lig detayı
Habere Git

Rodrigue Beaubois: "Çok agresif ve enerji ile oynadık"

Rodrigue Beaubois: "Şimdi perşembe bir maçımız daha var. Çok agresif ve enerji ile oynadık. Bunu devam ettirmeliyiz. Hafta sonu her şeyi toparladık. Taraftarımız önünde oynamak bizi toparladı. Perşembe gününe hazır olmalıyız. Çok önemli bir maç olacak. İnanmaya devam etmeliyiz. Taraftarlarımızı bizi desteklemeye devam etsinler. Size ihtiyacımız var. Onları gururlandırmaya devam edeceğiz."

Tomislav Mijatovic: "Taraftarlar harika katkıda bulundular"

Tomislav Mijatovic: "Bugün sinerji önemliydi. Taraftarlar harika katkıda bulundular. Önemli galibiyetti. Yarından itibaren Alba Berlin maçına hazırlanacağız ve umarım iyi şeyler olmaya devam eder. Bu gururlu oynamayı devam ettirmeliyiz. Burada çok özel şeyler ortaya çıkabiliyor. Takım bizi galibiyete taşıdı, takım birlikteliği. Mücadele etmeye devam ediyor çocuklar. Umuyorum ki yeterli güçleri vardır maçtan maça devam ettirebilmek için. Alba Berlin çok tehlikeli bir takım. Nasıl oynanması gerektiğini biliyorlar. Skordan bağımsız durmuyorlar. Bizim hazır olmamız gerekiyor."

Bilindiği üzere Euroleague yönetimi, sezon başında yaptığı duyuru ile NBA’de uygulanmaya başlanılan ve olumlu sonuç veren play-in turnuvasının, bu sezondan itibaren EuroLeague’de de uygulanmaya başlanacağını açıklamıştı.

Formatın detayları ise NBA ile aynı. Normal sezonu 7 ila 10. sıra arasında bitiren dört takım, son iki playoff yeri için mücadele edecek. İlk olarak 7. ve 8. arasında bir maç oynanacak ve kazanan direkt olarak normal sezonu 7. bitirmiş sayılacak.

9. ve 10. sıra takımları da kendi aralarında bir maç oynayacak ve kazanan playoff şansını son maça taşırken kaybeden turnuvaya veda edecek. En son 9-10. sıra maçının kazananı ile 7-8. sıra maçının kaybedeni, son playoff sırası için tek maç üzerinden mücadele edecek. Kazanan takım normal sezonu 8. sırada bitirmiş sayılacak. Oynanılacak bütün maçlar normal sezonu daha yüksek sırada bitiren takımın ev sahipliğinde olacak. 

EuroLeague'deki iç saha galibiyet serisini 4 maça çıkaran Anadolu Efes, 13. sırada, 6 maçlık galibiyet serisi sona eren Olympiakos ise 6. sırada yer alıyor.

Anadolu Efes'in kalan maçları:

  • Alba Berlin
  • Saski Baskonia (D)
  • Fenerbahçe Beko (D)
  • Kızılyıldız

Senin için hazırladığımız haberler