ABD Hükümeti Dennis Rodman’ın Rusya’ya Gitmesini İstemiyor

24.08.2022 - 23:27 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 23:50

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti yeni yapılan açıklama ile Dennis Rodman’ın Rusya'da tutuklu bulunan Brittney Griner olayına karışmaması gerektiğini söyledi.

ABD Hükümeti Dennis Rodman’ın Rusya’ya Gitmesini İstemiyor

Amerika Birleşik Devletleri hükûmetinin yeni yaptığı açıklama ile Dennis Rodman’ın uyuşturucu madde bulundurma suçu yüzünden Moskova’da tutuklanana Brittney Griner için Rusya’ya gitmesinin istenmediği belirtildi.

Havalimanında tutuklanmıştı

WNBA (Ulusal Kadın Basketbol Ligi) ekiplerinden Phoenix Mercury’in başarılı oyuncularından Brittney Griner 17 Şubat’ta Moskova’da bavulunda içerisinde uyuşturucu madde olan elektronik sigara bulundurduğu için Rusya Federal Gümrük Servisi yetkilileri tarafından gözaltına alınmıştı. Tutukluluk sürecinde 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilen Griner tutklanmasının ardından uyuşturucu madde bulundurmaktan 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble (16 bin dolar) para cezasına çarptırılmıştı.

Müzakereler için Rusya’ya gitmek istiyor

Brittney Griner’ın tutuklanmasının ardından ise NBA’in (Ulusal Basketbol Ligi) eski yıldızı Dennis Rodman, ünlü basketbolcunun serbest kalması için Rusya’ya gideceğini ve müzakerelere katılarak Griner’a yardımcı olmaya çalışacağını açıklamıştı.

İzni kimden aldığı bilinmiyordu

Açıklamasında Brittney Griner için Rusya’daki görüşmelere gidebilmek adına izin aldığını söyleyen Rodman kimden veya nereden izin aldığını açıklamamıştı. 

Putin’i çok iyi tanıyor

2014’te Moskova’ya yaptığı bir ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için ‘havalı’ diyen Rodman’ın bu iltifatı olay olmuştu. Eski yıldız bazı destekçilerinin tepkisini çeken bu iltifat hakkında ise ‘’Ben politikacı değil bir basketbol elçisiyim. Bu kadar.’’ demişti. NBC News için yaptığı açıklamada Rusya’ya gideceğini söyleyen Rodman, Putin’i çok iyi tanıdığının da altını çizmişti. ABD hükümetinin Amerikan vatandaşlarının Rusya’ya seyahat etmemeleri yönündeki çağrıları için ise sadece Moskova’dan bir vizeye ihtiyacı olduğunu söylemişti.

‘Çabalar çıkmaza girecek’

Dennis Rodman’ın Brittney Griner hakkındaki dikkat çeken açıklamaları sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında Rodman’ın bu olaya karışmaması gerektiğinin altını çizen Price ‘’Dennis Rodman bu olaya karışmamalı. Eğer karışırsa Brittney Griner’ın serbest kalma çabalarının çıkmaza gireceğine inanıyoruz.’’ dedi. 

Brittney Griner kimdir?

Brittney Yevette Griner 18 Ekim 1990’da Houston, Teksas’ta dünyaya geldi. WNBA için forma giyen Amerikalı basketbolcu 2013 WNBA seçmelerinde Phoenix Mercury tarafından 1. tur 1. sırada seçildi ve başka bir takımın formasını giymedi. 2014 sezonunda takımıyla WNBA şampiyonluğu kazanan Griner ayrıca ABD millî takımıyla 2016 Rio olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı başardı. WNBA’deki kariyeri boyunca 254 maça çıkan Griner’ın istatistikleri ise şu şekilde: 30,9 dakika, 17,7 sayı, 7,6 ribaunt, 1,8 asist, 0,5 top çalma ve 2,8 blok. 

Dennis Rodman kimdir?

Dennis Keith Rodman 13 Mayıs 1961’de Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. NBA kariyeri boyunca Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers ve Dallas Mavericks takımlarında forma giyen Amerikalı basketbolcu NBA liginde gelmiş geçmiş en çılgın basketçi unvanına aldı. Rodman, NBA kariyeri boyunca 911 maçta forma giydi ve 31,7 dakika süre ortalaması ile 7,3 sayı, 13,1 ribaunt, 1,8 asist, 0,7 top çalma ve 0,6 blok ortalaması yakalamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler