Amerika Açık'ta Iga Swiatek sürprizi!

04.09.2023 - 12:56 | Son Güncellenme: 04.09.2023 - 12:59

Tek kadınlar dünya sıralamasında 1 numaradaki isim Polonya'lı tenisçi Iga Swiatek, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda sürpriz bir sonuç alarak elendi. İşte detaylar...

Amerika Açık'ta Iga Swiatek sürprizi!

AJANSSPOR HABER

Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda dünya 1 numarası ve turnuvanın son şampiyonu olan Polonyalı Iga Swiatek, rakibi 20 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko'ya 3-6, 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Zirveyi kaybetme ihtimali ağır geldi

Dünya 1 numarası unvanını kaybetme ihtimalini aklından çıkaramadığını belirten Iga Swiatek, "Farklı yapmam gerektiğini bildiğim birçok şey var. Belki de henüz bunu yapacak kadar olgun değilim. 
Bu şeyleri çok fazla düşünmemek için gerçekten çok çalışıyorum. Bazen kendinizi bazı şeyleri düşünmemeye zorladığınızda sonuç tam tersi olabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Baskıya maruz kalacağını biliyordum"

Rakibinin baskı hissedeceğini bildiğini ifade eden Ostapenko "Onun harika bir oyuncu olduğunu ve özellikle son birkaç yıldır çok istikrarlı olduğunu biliyordum. Ayrıca 1 numara olduğu için tüm baskıya maruz kalacağını da biliyordum. Ben sadece onun için işi zorlaştırmaya, oyunumu oynamaya ve son noktaya kadar savaşmaya çalışıyordum." dedi.

Sıradaki rakip Coco Gauff 

Iga Swiatek'i sürpriz bir sonuçla eleyen Letonya'lı tenisçi Jelena Ostapenko, Amerika Açık yarı final karşılaşmasında salı günü 6 numaralı seribaşı olan Coco Gauff'un karşısına çıkacak. Her iki tenisçi de adını finale yazdırabilmek için mücadelesi edecek.

Senin için hazırladığımız haberler