Yüzücü Alys Thomas Sakatlıklarının Emekli Olmaya Zorladığını Açıkladı

07.10.2022 - 14:58 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 15:05

Gallerli yüzücü Alys Thomas geçirdiği sakatlıkların ardından kalıcı bir hasar kalmaması için profesyonel kariyerinden emekli olmaya zorlandığını açıkladı.

Yüzücü Alys Thomas Sakatlıklarının Emekli Olmaya Zorladığını Açıkladı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Başarılı yüzücü Alys Thomas BBC Sport'a yaptığı açıklamaları ile sporseverleri şaşırttı. Geçmişte yaşadığı ciddi sakatlıkların hiçbir zaman tam olarak geçmediğini söyleyen Thomas, kalıcı bir hasara neden olmaması için sporu bırakması gerektiğini ifade etti.

"Daha yapılacak çok şey var"

Geçtiğimiz yıl 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yedinci olan ve 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmayı planlayan Alys Thomas bileğinde ciddi bir problem olduğunu açıkladı. Bileğinde yaşadığı problemlerin menisküs yırtığı ile başladığını söyleyen profesyonel yüzücü sporu bırakmaya pek de niyetinin olmadığını şu sözlerle belirtti: "Daha yapılacak çok şey var. Bir sporcu olarak devam etmek istiyorum. Çevremdekilere suda rekabetçi bir sporcu olarak kalabilmek için ihtiyacım olan şekilde antrenman yapabilmem adına ne yapabileceklerini sordum. Maalesef ki yapabilecekleri bir şey yoktu."

Antrenman yapmalıyım ama…

Sakatlıklarının ardından kendisine fazla yüklenmemesi gerektiğinin söylendiğini anlatan Alys Thomas "Bana bileğimin iyi durumda olmadığını ve eğer antrenman yapmaya devam edersem bileğimin işlevini kaybedeceğini söylediler. Son 2 yıldır acıyı hafifletebilmek git gide zor bir hal aldı. Genelde tolerans seviyem yüksek ama sporda rekabetçi kalabilmek için antrenman yapmalıyım ama bunu yapabilmem giderek zorlaşıyor." ifadelerini kullandı.

"Yazı yazmakta zorlanıyorum"

Açıklamalarının devamında geçirdiği sakatlıkların eksilerini şu anda da yaşadığını belirten Thomas "Şu anda araba kullanmakta, ekmek kesmekte, bir şeyleri tutmakta ve yazı yazmakta zorlanıyorum. Ama bir sporcunun beyni gerçekten zehirlidir. Bu şekilde düşünmem hakkında kafa yordukça bu düşünme tarzının çok da sağlıklı olmadığını fark ediyorum." şeklinde konuştu.

"Pişmanlığım yok"

Bir pişmanlığı olup olmadığı yönündeki soruya da cevap veren 31 yaşındaki yüzücü bir pişmanlığının olmadığını şu şekilde ifade etti: "İlk önce ameliyat olmam gerektiğini söylediklerinde durabilirdim. Bunu yapsaydım Commonwealth Oyunları’na gidemezdim. Tanıştığım insanların yarısıyla tanışamazdım. Gittiğim yerlerin yarısına seyahat etmezdim. Yaşadığım deneyimlerin hiçbirini yaşamazdım. Devam etmek benim kararımdı. O noktada kimse bana durmam gerektiğini söylemedi. Ama bugün ise üst düzey bir danışman bana durmam gerektiğini, kadarının ciddi ve durumun kritik olduğunu söyledi."

İlgini Çekebilir
Şahika Ercümen, Türkiye rekoru kırdı
Habere Git

"Bir bileğe ihtiyacım var"

Alys Thomas spor hayatının ardından da sağlık bir vücuda ihtiyacı olacağını vurguladı. Thomas, "Günlük hayatımda işlevi olan bir bileğe ihtiyacım var. Birçok şeyi yapabilmek için sağlıklı bir ele ihtiyacım var. Eğer yüzemeyeceksem vücut sağlığıma ve bileğime dikkat etmem gerekiyor. Bu şekilde bir son olduğu için gerçekten çok üzgünüm." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler